Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (292)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až také sklamanie som nečakal. A to tam hrala moja obľúbená Jessica Chastain a to tu bola skoro najsympatickejšia zo všetkých jej snímkov. Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Koniec koncov, nehrá tam nik známy. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Však ono už téma je o niečom. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Excelentní drama z prostředí lobbingu a vysoké politiky, které je jednak výborně zrežírované, neméně dobře napsané a v neposlední řadě také akurátně vypointované. Tomu všemu nasazuje korunu naprosto famózní herecký výkon Jessicy Chastain, která zde předvedla troufnu si říct oscarový výkon. Pro velké množství dialogů a taktéž různých občas nic neříkajících termínů doporučuju shlédnutí s dabingem (v tomto případě verze dabingu z HBO), který se podle mě vyvedl. Film: 88% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Režisér John Madden a debutující scenárista Jonathan Perera na rozdíl od tvůrců filmů jako Podfukáři (2013) nepodlehli touze překvapovat diváka na úkor příběhové logiky a nepomáhají si neférovými úhybnými manévry, které by celou zápletku postavily na hlavu. Nelžou a nevymýšlejí si nemožné (dokonce i švábi s mikrokamerou na zádech jsou dnes realitou), jenom nám zkrátka neříkají všechno. Práce s informacemi je přitom alfou i omegou také pro Elizabeth, která si potrpí na přesných faktech a větu „I don’t know“ nebere za odpověď. Více zde. 90% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Sice se tu hodně (a) složitě mluví, takže jestli nejste v právnické / lobbystické angličtině zběhlejší než já, tak budete muset též hodně monologů / dialogů přijmout prostě jako "Dala jim nějaký úkol, snad se v příštích záběrech ukáže, co to znamenalo", ale i přes tento relativní handicap je to zajímavé a svěží okénko do fungování (nejen) americké politiky... 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď nejaký náš producent pozeral Miss Sloane a uvažoval o tom, či ho hodiť do multiplexov, tak sa pristihol pri tom, že je tak blbý, že vôbec nechápe dej a tak nebude otravovať ani širšiu verejnosť. No prvá hodina môže mnohých odradiť, ale keď sa začnú vyťahovať karty na stôl a keď v závere sú vytiahnuté tie najväčšie esá, tak mnohí pôjdu do kolien. Škoda, že nie v kine...Je tu pekelne prepracovaný politický thriller a zároveň tak aj trochu rozprávka, ale to myslím v tom najlepšom zmysle slova. Jessica je tu brutálne bitchy, čo je umocnené ešte tou jej prehadzovacou červenou ofinou. Po tomto a chytaní Usamu sa dostáva do mojej top trojky súčasných "in" herečiek. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama