Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (292)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky chladné korporátní drama z vysoké politiky a lobingu. Bohužel natočené poměrně dost krátkozrace a typicky "filmově" s finále, které nekoresponduje s relativně realistickou první polovinou a trochu přetáhlou, ale stále ještě únosnou polovinou druhou. Z části to zachraňuje Jessica, která hraje snad poprvé v životě zápornou a zároveň hlavní roli, načež si ji užívá dosytosti. Madden se chtět svést na úspěchu Michaela Claytona a jemu podobných, ale při bližším prozkoumání zjístíte, že ta sofistikovanost a promakanost tady není. Za tu slovní ekvilibristiku hlavní hrdinky alespoň těsně průměr. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se deset minut před koncem ocitnete metr před obrazovkou v tureckym sedu, začnete tleskat a řvát, víte, že je všechno v pořádku! Nejlepší slovní přestřelka mojí filmový historie a jedno z nejintenzivnějších a nejzajímavějších soudních dramat posledních dvou dekád, silně podpořeno soundtrackem Maxe Richtera a démonickým výkonem Jessicky Chastain! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jsem jen zdroj? Nic víc?“ - „Z profesního hlediska ano. Chápu, že máš pocity a svůj život, ale k těm žádné povinnosti nemám. Mám povinnosti k zakázce, a pokud je mezi tím rozpor, vyhrát může jen jedno.“ Filmy z podobného prostředí mě něčím lákají, tudíž u mě mají celkem slušnou šanci uspět. Třeba jako Slečna Sloane (to jako opravdu, „Případ“?!). Rovnou dodávám, že téma zbraní mě příliš nepálí, ačkoliv to je aktuální i v Evropě, ale rozhodně ne s takovou naléhavostí a dopady jako v USA. Příběh byl nicméně velmi chytlavý. Držel si slušné tempo, tomu pomohly místy až kulometně rychlé dialogy (schůze týmu), a naproti tomu chvilky „oddechu“ nenudily. A díky tomu, co vše se dozvíme o Sloane, dějová „překvápka“ nevyznívají jak vycucaná z prstů, tudíž i ten konec jsem přijal s nadšením. Stejně jako herecké výkony, jimž vládne Chastain, které tu „svini“ jdoucí přes mrtvoly věříte maximálně. I díky ní to vidím na silné 4*. „Potkal jsem tě, když jsi utíkala z dárcovské konference. Už jsi tu mohla skončit. Proč jsi neodešla?“ - „A co bych dělala?" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrá, chladná a vypočítavá Jessica Chastain ťahá tento film neuveriteľným spôsobom. A to napriek tomu, že i samotný scenár plne stačí na prilákanie diváckej pozornosti. Slušná právnická dráma na pozadí pre Európanov trochu nepochopiteľnej témy. Zároveň si ale v priebehu deja pripomenieme, ako hnusne skorumpovaní politici na celom svete, a vyvrcholíme podľa mňa vynikajúcim záverom. Slabšia druhá tretinka znižuje trochu moje hodnotenie, ale inak ide o veľmi chytrý thriller. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PŘESVĚDČIVÁ LOBISTKA NEMŮŽE UVĚŘIT POUZE VE SVOU SCHOPNOST VYHRÁT...“ /// Módní doplněk k House of Cards. Žena s minimálně třemi smysly navíc proti zbrojní lobby. Díky J. Chastain (která v tý druhý půlce naprosto exceluje!), můžeme obdivovat hyperaktivitu a nahlídnout do temný stránky povahy ženy, která žije „jen“ pro svoji práci. Výborný politický drama, který se podobá těm (parádním) ze soudních síní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V životě (mým) jde jen o vítězství. 2.) Nevím, jak se dostat za Markem Dalíkem. 3.) Thx za titule „Dede76„. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama