Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (278)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Svérázně debutující Zita Pandrhola zavřela do sudu vkus, vtip i soudnost. Z karikaturních postav a eufemisticky řečeno „dějového vývoje“ až příliš prostupuje komplex a snaha o jakési zúčtování, ale koho to proboha v této formě zajímá? Otevřete ten sud, paní režisérko, třeba to pomůže.. Langmajer mi v rolích sebestředných kurevníků začíná poslední dobou splývat. Je doslova zaškatulkován.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A další výpotek, který rozšířil stáj českých nanicovatých filmů, na které zapomenete než řeknete Langmajer. Opravdu nestačí do titulních rolí obsadit herecký pár, Jiří Langmajer & Adéla Gondíková, který to spolu táhne i v soukromí, aby film působil autenticky. A ohánět se fenoménem internetových seznamek, na to už je pozdě. Svůj boom už mají za sebou. Vtip má spočívat v tom, že majitel jedné takové internetové seznamky v podstatě zneužívá citlivé informace svých klientek, lže o sobě a balí je pod různými smyšlenými identitami, aby tak dal vyniknout svému egu a pyji. Až mu na jeho zálety přijde jeho manželka, to když jednoho dne sbalí, jak jinak než přes internet, její nejlepší kamarádku. Druhý a daleko zásadnější vtip má fungovat na tom nesmyslu, že ta ho v životě neviděla, ačkoliv to je značně nepravděpodobné. Údajně neexistuje ani společná fotografie manželů. Ale nejenom dva hlavní aktéři filmu se seznamují přes internet. Je zde dalších x osob, které ideálního partnera hledají ve virtuálním světě. Parta kolem hlavní hvězdy filmu Jiřího Langmajera je kupodivu snesitelná, z normálu vybočuje hlavně nevtipně podaný Vondráčkův homosexuální bratr hlavní zoufalky filmu, i když mu samozřejmě nechybí přemíra "růžovoučkých" gest a gay vyjadřování, což už do kolen dnes nikoho nedostane. A osnova dění kolem všech důležitých i zcela nedůležitých postav je nedobře připláclá na celek, až je (relativně) neotřelý nápad s internetovým "donchuanem" poněkud zakrnělý ve vývoji. Dění se nesoustředí jen na Langmajera a jeho podvádění, nahlédneme také do zákulisí jeho seznamky, v němž se kupí stížnosti rozhořčených dam, přičemž nechybí také pohled na to, jak si v seznamování vedou klienti a klientky seznamky, jejichž počínání je jen sledem málo zajímavých scén uměle zakotvených v prostoduchém ději, občas zavadíme i o vnitřní monolog postav. Oldřich Nový, jehož Kristiánem se film volně inspiroval, to měl ve své éře nesrovnatelně odlišné a jeho postava se opírala o dobrý scénář i režii. Debutující režisérka Zita Marinovová se musela spolehnout jen na vlastní scénář a režii, přičemž ani v jednom nijak extra nevyniká. Solidní herecké obsazení a porce scének, fungujících na primitivním základu, to jen stěží může vytáhnout na důstojné vyznění filmu. 4/10 ()

Reklama

Kacitr odpad!

všechny recenze uživatele

Bez příběhu, bez šťávy, bez ničeho. Okatý product placement a ani těm hercům to nejde. Příběh má v sobě děr víc jak rybářské sítě. Opravdu se Hedvika nikdy dřív nepotkala s manželem své velmi dobré kamarádky? S tímhle na mě nechoďte. Bylo by toho víc, ale jsem z toho filmu tak otrávená, že asi stačí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sezn@mka" patrí medzi české komédie, ktoré asi nikto neuvidí viac ako raz. Má to pramálo dobrých myšlienok, kopec otravných stereotypov a okrem toho sa to snaží do toho dávať humor, ktorý miestami funguje, no na iných miestach zase skoro vôbec. Herci sú okey a celkom svoje role dávajú, no film nemá dobré tempo, pôsobí veľmi dlho a častokrát absolútne nevieme kam to bude smerovať (a nemyslím to v dobrom) pretože to neustále mení smer a ide od jednej témy k ďalšej a nevie to vyvážiť. Nie je to hrozné, ale rozhodne toto nie je komédia, ktorú by som mal dôvod púšťať niekedy znovu. Sem-tam som sa zasmial, no väčšinou som si kládol pri filme jedinú otázku. - Koľko "To Vážne?" momentov sa do tohoto filmu zmestí. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Režisérka Zita Marinovová o svojom prvom filme povedala: "Dva roky som mala chrobáka v hlave a premýšľala, o čom to bude. Pôvodná idea bola, že napíšem coververziu Kristiána, pretože ten film milujem. Len som si lámala hlavu tým, kde by dnes pracoval. A zoznamka sa mi zdala najefektívnejšia pre nadväzovanie vzťahov so slečnami. Začala som písať a v podstate riskovala, že tvorím do šuplíka. Poznala som ale človeka z branže, ktorý sa tak nejako prelieva šoubiznisom, zaisťuje investorov a ktorého meno nechcem uvádzať, ale bol to on, kto ma povzbudil k natáčaniu. Sľúbil zaobstarať peniaze." [iDnes.cz] (Raccoon.city)
  • Komedie Sezn@mka se částečně točila na Kanárských ostrovech. (ČSFD)
  • Režisérka o filme povedala: "Vôbec som nevedela, ako má scenár vyzerať. Až keď bol na svete a v knižnici som náhodou objavila knižku Škola filmovania, zistila som, že som ho celý intuitívne napísala správne." [iDnes.cz] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama