Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 1
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (288)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný snový příběh. Některé linky a ideje vás chytnou za srdce. Jiné přivedou smutek i naději. Nejsilnější je seriál v momentech, kdy se vám snaží představit svojí lidskost. Každý ji vnímáme rozlišně, ale hlavní pilíře se dají snadno rozpoznat. Herci jsou úžasní, hudbu si oblíbíte a pár momentů vám zůstane dlouho v hlavě. Říše snů představila své kouzlo a bylo vydařené. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro diváky, kteří neznají komiksovou předlohu to asi bude působit roztříštěně, ale i tak to ve finále dává dostatečný smysl, aby se jednotlivé dílky relativně dobře spojily v jeden funkční celek. Co se týče větší rozmanitosti v případě postav, kdy bylo u některých z nich změněno etnikum nebo pohlaví, na seriálu se podílel autor předlohy Neil Gaiman, který je znám tím, že se nebojí rázně odmítnout to, co se mu nelíbí, tím pádem s tím očividně souhlasil a už trochu otravné fňukání o tom, že se Netflix snaží o větší rozmanitost tak není úplně na místě. Speciálně ne v případě fantasy, ve které postavy pocházejí ze snového světa, reinkarnují se do různých podob. Plus je na místě zmínit, že i předloha má silný LGBTQ+ nádech. Jediné, co mi trochu vadilo byly nedoladěné triky, nicméně velké plus mají tvůrci za obsazení v čele s Tomem Sturridgem. ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že každý třetí je tu černý. Je mi jedno že každý čtvrtý má jiné pohlaví než v komiksu a je mi i jedno, že každý druhý je LGBT. Co mi ale jedno není, je odklona od předlohy v tónu celého příběhu. Komiksy mají tajemný hororový nádech. U tohodle jsem měl občas pocit, že sleduju Disney seriál. Štve mě, jak mdle a nezajímavě je to celé zpracované. První tři díly jsem ještě tak nějak přežil, další tři se to zlepšilo, ale epizody 7-10 jsou peklo. Warneři vůbec neměli dávat tuhle látku Netflixu! ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Už nežijeme v dobe, aby sme mali zľutovanie s pičovinami, ktoré nenapĺňajú očakávania, pričom ich jedinou prioritou sa stávajú rúškami zahalené príbehy, v ktorým je absolútne bežné, aby sa "na pódiu" šermovali dva pruhované kokoty. Že sa chce človeku grcať zrovna z tohto, nie je žiadnym prekvapením. Ale toto je horor??? Pojebaný Harry s tým bleskom na čele, je oproti tomuto Jingsaw-om na strednej škole. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Části, které natočil Jamie Childs byly moc dobré. Mě nejvíc potěšil šestý díl (opravdu krásný příběh!), a souboj v pekle, v části čtvrté. Chválím dabing Sandmana, Ondřej Dvořáček má výborný hlas! Multikulti obsazení mě nevyrušovalo, nejde o Victora Huga, ani o historické téma z dob Velké Káči, co bylo ale přitažené za vlasy, četné postavy stylizované do buziklubu z časů Boy George a Jimmi Somervilla. Abychom si rozuměli správně, 4% jsou stále 4%, čili nechápu, co tady Netflix předvádí. Ne, opravdu nejsme 50/50, ani nejsme většinově bezpohlavní, ani unisex, počin nemá ani ústřední LGBTRDJXBCJSTE+- autobus linii, co se mi tedy doneslo, řekla bych, že se tady autor prodal, jak štětka na parkovišti tiráků. A z homofobie mě podezřívat nemusíte, tohle smrdělo i našim osobním, milovaným, buzíkům. 11. díl byl opruz, utopené prašivé kocure a zacílení na naříkající, kteří xsmrti (která se ne a ne dostavit) trpí tím, že je člověk pán tvorstva (no tak je, ale dělá kromě bordelu i spousty přínosných věcí), a že lidí je mnoho (ale své příbuzné vymlátit rozhodně nehodlají), na mě tedy nezacílilo. Část mě zaujala až ve finále, kdy šla k Sandmanově věci, přesto všechno se na pokračování se zájmem podívám, dost situací v celém seriálu bylo výborně vymyšlených, Morfeus se mi líbil, jen doufám, že se tvůrci vymaní z koťátek a kokotinek pro současné krutopřísně uvědomělé levotočivé fakánky, kteří si objednávají "brutální" studené kafe s plovoucími kousky ovoce a snítky jalovce, jejich Bohy jsou céčkoví herci, co fotí na instáč jídlo, prostě harantíci, kteří  sní o majetkové rovnosti mezi všemi a víc než smrt je děsí kostka bílého cukru. Bylo by dobré, kdyby se další díly vrátily do kolejí Jamieho Childse. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (10)

  • Přestože se v seriálu nevyskytují a není o nich zmínka, příběh se odehrává v komiksovém vesmíru DC, tedy ve stejném světě, kde existují postavy jako Superman a Batman. (spacemaster)
  • Každá epizoda má název podle dílu komiksové předlohy, s jedinou vyjímkou, a to této epizody, která měla původně název „24 hodin“. (spacemaster)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama