Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovi odklon od vážných thrilerů. Podstatou je, že někde v lese je mrtvola, ale nikoho z lidí co ji objeví to příliš nevzrušuje, baví se o ní zcela v klidu, bez emocí. Jak se později ukáže, většina z ústřední čtveřice postav k tomu má dobrý důvod, stejně jako k tomu, aby mrtvolu nikdo nehledal. Hitchcockovi se povedla roztomilá, docela zajímavá a chvílemi i romantická hříčka, která ale není vůbec napínavá a bohužel ani příliš vtipná (snad až na neustálé pohřbívání a vykopávání). Ale koukat se na to dá v pohodě a Shirley MacLaine byla jako mladá docela kočka. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto nie Maestro! Takéto naivné, hlúpučké a trápne veci nechcem spájať s mojim obľúbeným režisérom...Čo z tých pár podarených dialógov a občasného trefného čierneho humoru, keď ako celok je to dielo nehodné mena svojho autora. A tak najlepšou časťou filmu sú zábery na jesenné prostredie hýriace farbami a výnimočne "pozitivistická" Herrmanova hudba... jeden z troch najslabších filmov od Hitcha (a to som doteraz videl 26 filmov)... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja to dám za plný počet aj Hitchovmu filmu, ktorý nie je až tak známy a s ktorým by asi ako nový tvorca dieru do sveta neurobil. Mňa ale zápletka vrcholne bavila a film sa mi páčil v detailoch a vďaka nedopovedanému záveru, ktorý ale dáva po chvíli premýšľania zmysel. Ak si teda dobre spomínam. Film dávala STV 2 v rámci prezentácie Hitchovej tvorby dokonca dvakrát a nevynechal som ho ani na ten druhý krát. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbil ten černý ironický humor ve filmu , nebylo ho sice moc , ale zase stál za to . Když zakopali mrtvolu a jeden řekl : ,, A už se tady neukazuj ´´ tak jsem se fakt parádně bavila a i když tam nebylo toliko mluveného vtipu i ty situace byli neskutečně vtipné , to jak mrtvolu několikrát zakopali a pak zas vykopali , no rozhodně se na to někdy podívám zase . Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovica stopáže filmu je preplnená scénkami s inteligentným a decentným čiernym humorom, aký dnes už nikde nenájdeme. Krása. Ale druhú polovicu stopáže zapĺňajú scénky hluché ako peň. Ako celok je to napokon v poetických farbách sa nesúca, príjemná oddychovka s osobitým režijným dotykom, ktorá ale na dlho neutkvie v pamäti. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • "Vždy mě přitahovaly kontrasty a chtěl sem se oprostit od tradic a klišé. S Harrym jsem prostě vytáhl melodrama z černočerné tmy a rozprostřel jéj na slunci," řekl k filmu Hitchcock. (Epistemolog)
  • Hitchcock trval na tom, aby Harryho "hrál" skutečný herec. Tím byl Philip Treux. (Kulmon)
  • Důležité bylo najít vhodnou lokalitu, barevně i scénicky atraktivní, a tak se Coleman vydal pátrat do Nové Anglie. Našel jí v okolí města Stowe, ve státě Vermont. Bohužel filmařům práci stěžovali silně deště. Natáčení interiérů na zbudované scéně v tělocvičně místní školy tudíž nebylo lehké kvůli neustálému bubnování kapek na plechovou střechu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama