Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která je na Jackieho už až moc naivní, ale i tak se to nakonec dalo vydržet. Jackie Chan totiž opět odvádí kvalitní práci a Cécile De France hraje (a vypadá) taky docela dobře. Potěší taky několik cameo roliček (hlavně guvernér Arnold a bratři Wilsonovi). Méně pak Steve Coogan, který je místy k nesnesení. Člověk se až chvilkama ptá, kam zmizel tak velký rozpočet, ale radši se ptát nebudu a na tento tak trochu debakl ( i když trochu příjemný) zapomenu. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Smysl vzniku tohoto filmu mi silně uniká. Ačkoli děti (podle statistik) nečtou a jméno Jules Verne jim moc neřekne, film je dělaný cíleně pro dětské publikum. V kině jsem jsem si připadala, jako když ostatní diváci sledují úplně jiný film - všichni se úžasně bavili, každou chvíli se něčemu smáli a já dospěla do stádia, že mě pomalu i mrzelo, že mám mozek a nedokážu se bavit s nimi. Navíc zapojení Jackieho Chana s jeho bojovým uměním vadilo. ()

Reklama

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být?? Dětský omalovánky?? Nebo si snad tvůrci mysleli, že Jules Verne žije a chtěli ho zabít ?? Ať tak nebo tak, knížku jsem v dětsví četl s nadšením několikrát a i díky ní, mám v sobě touhu cestovat a poznávát svět. Tenhle film mě dal touhu akorát tak někomu dát přes držku. A Arnold se taky mohl rozloučit s filmovou kariérou pořádným masakrem a ne jako nějakej kretén v Turecku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strasne som chcel mat tento film rad. Ked uz pre nic ine tak aspon kvôli tomu, ze sa v nom stretli moji traja oblubenci: Jackie, Arnie a Sammo. Ale vsetky komedie Frana Coraciho mi pripadaju nezazivne a absolutne nevtipne. Zamrzi to o to viac, ze v rôznych cameo vystupoch sa tu mihne mnozstvo nadanych komikov. Bohuzial styl humoru, ked tu rôzny postavy neustale o nieco zakopavaju alebo padaju, cieli na najmensie deti. Vidiet to v detskom veku, tak by som mozno tento film miloval. Scenar mi tiez pripada strasny. Proste taky zlepenec viacmenej nesuvislych scen. Niektore cameo vystupy su prakticky zbytocne a Arnieho dokonca neskutocne trapne. Ine som po rokoch docenil a aspon trochu som sa pousmial. Medzi klady patri nadherny vizual, bohata vyprava a hlavne po dlhsej dobe vydarene bitky v HK style, ktore mal evidetne Jackie pod plnou kontrolou. Aj ked su miestami jasne citelne pomocne lana, tak su väcsinoou pouzite natolko kvalitne, ze sa to da akceptovat. Je tu dostatok bitiek s vynaiezavou a vtipnou choreografiou. Takze bitky nielenze nadchnu ale aspon su aj zarukou vydareneho humoru. Sem tam sa najde aj nejaky solidny kaskadersky kusok. Vysledkom je taky nesurody mismas v ktorom si snad kazdy najde nejaku scenu, ktora ho zaujme, ale ako celok to nenadchne. P.S: Po dlhej dobe Jackieho film v zaverecnych titulkoch neobsahuje nepodarene zabery. Divne. 5/10. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jako je to kravina ale zase jsem se téměř dvě hodiny dobře bavil. Knížky od Julese Verna mám rád a Cesta kolem světa za 80 dní je jedna z nejlepších. Samozřejmně tento film je upraven, tak aby opravdu jen pobavil. Je pravdou, že je zde řada povedených a vtipných scén až na tu část v Číně, tam to bylo dost nudné, jenže v této části byli velmi dobré souboje a výborná ukázka bojového umění .Jen je škoda toho blbého hereckého obsazení. Jackie Chan je celkem v pohodě ale pro mně neznámý Steve Coogan předvedl nic moc výkon. Na druhou stranu byl velmi komický a díky němu jsem se smál. Hodně mně pobavil Arnold Schawrzenegger. Potěšila mně učást Roba Schneidera a bratrů Wilsonových. Příjemná komedie na kterou se za pár let podívám znovu a rád. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)
  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)
  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama