Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (312)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kýčovitou vztahovku a dostal slušné drama s poměrně dost dobrými soudními přestřelkami. Čistá duše pro děcka. P.S. Je fakt těžký, nevidět skoro ve všech záběrech s Chrisem Captaina Ameriku, a bude nejspíš dlouhá léta trvat, než bude xicht Prvního Avengera z hercova projevu nadobro odpárán. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mckenna Grace byla skvěle vybrána a jí věříte, že je to geniální holka. Ale možná ještě větším překvapením je Chris Evans, který není jen svalnatý hezoun, ale dá i komplikovanější roli. A je, je to dojemné, ale takovým způsobem, že mě film bavil, chtěl jsem vědět, jak to dopadne, a nemohl jsem se od něj odtrhnout. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuznávám výtky, to podstatný co jsem ve filmu viděl já, byla bezohlednost dospělých vůči dítěti a jeho právu na radostné dětství, které ale nemá možnost si ho bránit. Silně emotivní byla především scéna u soudu , když byl předvolán Frank a pak samozřejmě "předání" Mary, to mně absolutně rozmrdlo z matky Franka se mně chtělo vysloveně blejt, takhle odporný bytosti by měli být použitý jen k ukájení islamistů. Postava Franka Adlera byla zase po čase jedna z nejsympatičtějších chlapských postav, která se v současném americkém filmu objevila. O talentu malé Mckenna Grace nemám nejmenších pochyb. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne ma viac na scenári zaujali postavy strýka a babičky ako samotného dieťaťa. A ten scenár a Webb si toho sú vedomí a poskytujú obom postavám solídne pozadie pre rozohranie celkom krutej psychologickej hry. A nakoniec toho veľa povie aj niekto už dávno mŕtvy. Je Mary obetný baránok tejto hry dospelých? Má právo na vlastný názor? Nemá v niečom predsa len tá babka pravdu? Nie je pre Franka Mary iba nástrojom na vyrovnanie sa s minulosťou aj napriek tomu, že dieťa úprimne miluje? Odpovedí a autorského postoja sa nám nakoniec dostane a sú predvídateľné, ale celkovo zvraty v scenári mi prišli prekvapivé a čo je najdôležitejšie, majú svoju logiku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na nějaké náboženské téma, viděla jsem už spoustu filmů na podobný způsob, kde se věnovali Bohu, jelikož šlo o velký zázrak. Tohle je film o talentu na matematiku. Na film se hezky dívalo, příjemná atmosféra, skvělé herecké výkony. Vztah mezi Mckennou a Chrisem se zdál opravdový, za což dávám palec nahoru. Příběh se mi zdál ale trochu slabší, až moc se to táhlo soudními procesy, které za mě byly dost zbytečné. Hodnotím jako průměrný snímek, který mě při jedné scéně dokázal rozplakat, ale jinak je to takové jednodušší. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama