Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na Zatřesoštěpovi ujíždím ve staroanglickém originále, v divadle, v českém překladu, a ve filmu samozřejmě taky. Obzvlášť s tak skvělým obsazením a špičkovou vizuální stránkou, takhle nějak si taky představuju "fairies". A říkejte si co chcete, Michelle Pfeiffer je jako Titanie nádherná (no dobře, Rupert Everett je jako Oberon taky k sežrání, ale nahlas bych to neřek:)) a Kevin Kline...co k němu dodat. To je rozsah - od příšerného Wild Wild West k jedné z nejlepších novodobých adaptací Shakespeara, klobouk dolů. Asi bych se měl pořádně podívat na nějakého "Branagha" :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavní herci ve slavném díle slavného dramatika. To nemohlo dopadnout špatně. Jen totální diletant může zničit dílo Williama Shakespeara. Je totiž výborně napsáno, takže pak už stačí najít herce, kteří to zvládnou vhodně interpretovat. V tomto případě sedly perfektně kostýmy i prostředí. Kulisy jsou též perfektní. Jen se přiznám, že ne všichni herci mi ve svých rolích sedli. Především Michelle Pfeiffer či Stanley Tucci. Trochu té amerikánštiny se do tohoto díla prostě dostala. I tak ale toto dílo jistě bude patřit k nejlepším verzím. Těším se na srovnání s ostatními. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nejpohádkovější Shakespeare jakého jsem kdy měla možnost vidět a kdyby film viděl on sám, byl více než spokojen.Víly,elfové,raraši to všechno tu je (s tím make-upem si někdo musel dát sakra práci).Dále se tu objeví plejáda hereckých hvězd v čele s vynikajícím Kevinem Klinem,scéna z konečného představení nemá obdoby xD. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ó, při luně, kdo může i rozverně nadpřirozeného Shakespeara, zvláště s obsazeným Chrisem Baleem♥, neměl by mít problém s touto příjemnou a místy i vtipnou klasikou po britsku, s hereckým národnostním mixem, kde kromě vyzkoušené kvality (David Strathairn, Sam Rockwell, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer) někteří velmi příjemně překvapili (Rupert Everett, Calista Flockhart). ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama