Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na Zatřesoštěpovi ujíždím ve staroanglickém originále, v divadle, v českém překladu, a ve filmu samozřejmě taky. Obzvlášť s tak skvělým obsazením a špičkovou vizuální stránkou, takhle nějak si taky představuju "fairies". A říkejte si co chcete, Michelle Pfeiffer je jako Titanie nádherná (no dobře, Rupert Everett je jako Oberon taky k sežrání, ale nahlas bych to neřek:)) a Kevin Kline...co k němu dodat. To je rozsah - od příšerného Wild Wild West k jedné z nejlepších novodobých adaptací Shakespeara, klobouk dolů. Asi bych se měl pořádně podívat na nějakého "Branagha" :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpracovat klasiku, jakou je Shakespeare, se musí umět. Tenhle film to nepotvrdil dost přesvědčivě. Sice v něm hrají Kevin Kline, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer nebo Christian Bale a další, ale tohle hvězdné obsazení nestačí pro dobré uchopení náročné látky, která zde má podobu neobvyklého experimentu. Občas se objeví skvělá scéna výborně obrazově ztvárněná, a hned po ní zase přijdou nudné scény, jejichž vynechání by pomohlo k celistvějšímu vyznění filmu. Jako celek má film hodně rušivých míst, a naštěstí, v zásobě celou řadu zvučných hereckých jmen. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nezamilovávala do Shakespeara, ale samozřejmě inspirace odvozená z jeho děl je opulentní, což respektuji. A proto je například zde možné sledovat tuto hravou variaci Snu (hra byla dokončena v roce 1596), jenž je přesazena do Toskánska na konci 19. století. Čiší tu láska k divadlu v době belle époque stejně jako k magickému světu královny Titanie. Obsazení je božské, miluju kombinaci Michelle Pfeiffer (přeněžné královny) Calisty Flockhart (bláhově zamilované) a Anny Friel (důstojně bojující o lásku). Nikdy bych tu nečekala Christiana Balea nebo Stanleye Tucciho, kdo byl ale na přelomu 90. let a outís ideální tváří klasiky, to je samozřejmě Rupert Everett. Pokud vášnivě sledujete vše, co je božským Willem políbeno, pak je to jasná volba, pokud je váš poměr k nesmrtelnému dramatikovi vlažnější, ani tak se nudit nebudete. Tento Sen je radostí pro všechny smysly. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské-Shakesperovská pohádková komedie. Příběh v několika rovinách. Mladí lidé, kteří jsou sice zamilovaní, ale nějak se to špatně spáruje. Parta obyčejných ochotníků, kteří touží po skvělé sehraném představení. Pohádkové bytosti v čele s králem Oberonem, královnou Titánii a zmatkářem Pukem. Klasika ve verších s nadsázkou a vtipem, fakt úžasná sranda u ochotnického divadla, náruživý osel :). Vůbec mi nevadily cyklistické závody lesem, všechno se doplňovalo. Já se skvěle bavil !! ()

D28 

všechny recenze uživatele

Ak Luna zľutuje sa,odpustí mi pýchu,slabosť z ľútosti, nech ožiari mi cestu striebornú a pošle mňa,fanynku pokornú na výlet do zázrakov ríše. Nazriem i do tajnej skrýše. Ach,chyba,oslie uši mám, nechcem,no aj tak vytrvám hľadiac na lásky bytosti v úžase,nežnej starosti. Vďaka za príjemný to sen, viem,nepatrím ja sem, no bicyklujem celkom rada. Vraj-k ochotníkom padaj! Chcem zotrvať tu navždy, tu,v krajine elfov,víl, je tu šťastný každý, ani ty sa nemrač,Will. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama