Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charlie býva so svojou matkou na tichej ulici. Jeho život plynie ako kľudná rieka. Má priateľku a keby mu nehrozilo prepadnutie z Geometrie, všetko by bolo ideálne. Jedného dňa sa všetko zmení. Do susedského domu sa prisťahuje muž v stredných rokoch so zvláštnym spolubývajúcim. Od ich príchodu začnú miznúť osoby. Všetky obete boli zohavené a ich hlava bola oddelená od tela. Má príchod nových susedou s brutálnymi vraždami niečo spoločné? Charlie napriek nepriazne okoliu verí, že nový obyvateľ ulice nie je tým za koho sa vydáva. Napriek celkom zaujímavému a slušnému záveru (ako som sa už niekoľko krát vyjadril), klasika nie je pre mňa. Stáva sa mi síce, že výnimka potvrdzuje pravidlo, ale tento snímok nie je tým príkladom. Zhrnul by som to asi tak, že tento horor síce je pozerateľný, ale "chutiť" bude prevažne fanúšikom "old school" - 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fright Night" (Hrôzostrašná noc) patrí medzi klasické, kultové horrorové snímky, ktoré sa točili v osemdesiatych rokoch minulého storočia v USA. Radím ho medzi moje najobľúbenejšie vamp-horrory. Príjemne mrazivá atmosféra, popri ktorej sa nájde miesto aj na akurátnu dávku zábavy. O tú sa stará najmä falošný lovec upírov a béčkový televízny showman Peter Vincent. Veľmi výraznou postavou tohto filmu je aj charizmatický upír Jerry Dandrige. Ale najlepšie je, že to celé priamo sála americkým horrorovým feelingom zlatých osemdesiatych rokov. **** ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Za príliš dlhú stopáž (skrátenie o 20 minút by veľmi prospelo), naťahovanie, nevyrovnané tempo a niektoré divné nápady by som dal najradšej len 2*. Lenže záverečné dlhšie finále v dome ukazuje potenciál a hravosť tohoto filmu. Pekné masky a parádne úmrtia (smrť vlkolaka alebo zombieho su naozaj delikatesy). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Z filmu je cítit až dětinské nadšení pro dané téma. Nejedná se o horor v tom smyslu, že by vás něco vyděsilo - spíš už znechutilo. Hlavní hvězdou je Chris Sarandon a jo, ten chlap ví, co dělá. Při současné osmdesátkové nostalgické vlně můžu fanouškům žánru doporučit spíš tenhle originál než novější remake, které oproti svému předchůdci jakoby zůstal někde na půl cesty. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak by som Noc hrůzy videl keď mi bolo 8-10, tak by som bol určite spokojný. Primerane strašidelné. Samozrejme pre detského diváka, pre dospelého hororová komédia, ktorej humor je bohužiaľ skôr práve detskej úrovne. Na pár sekúnd by sa mi poskytol pohľad na odhalené prsia a celé je to celkom slušne naplnené na tú dobu vydarenými efektami/maskami. Takže v prípade cestovania časom za 3*. Z dnešného pohľadu môžete oceniť, okrem spomínaných efektov, hlavne účasť Marcy zo Ženatý se záväzky. Zaujímavosťou na záver je fakt, že aj takto biedny originál má remake z roku 2011, kde si rolu upíra strihol Colin Farrell. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Ešte predtým ako režisér a scenárista Tom Holland odpredal film štúdiu Columbia Pictures uvažoval nad názvom Night Shadows. (Marceloo)
  • Ve scéně na diskotéce je Dandrige (Chris Sarandon) při procházení mezi návštěvníky vidět v zrcadle. O chvíli později, když tančí s Amy (Amanda Bearse), jeho odraz v zrcadlech již vidět není. (Jan Tucnak)
  • Tom Holland nešťastnou náhodou rozbil atrapu netopýří kreatury, která se před dalším filmováním musela zpevnit. (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama