Reklama

Reklama

Zahradnictví: Nápadník

  • Česko Zahradnictví: Velké manévry (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky (1999). Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. Nápadník se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Nápadník je romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Z celé triologie mě tento díl bavil nejvíc. Stejně jako předtím jde o zbytečně natahovaný film a klidně se mohla půl hodinka dát pryč. Herecky to je nevýrazné, příběhově průměrný. Celkově je Zahradnictví úplně zbytečný projekt a pochybuji, že si na to někdo vzpomene. Pelíšky jsou jen jedny a bohužel se tady na ně nepodařilo navázat. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Tak konečně! Duo Hřebejk/Jarchovský konečně pochopilo, že sračky jako byly předchozí epizody, nikoho nezajímají, a konečně se vrátili ke kořenům své tvorby. Nápadník je tak jasně nejlepší film z celé trilogie. Proč mu teda nedávám vyšší hodnocení? Kvůli nesmírně debilnímu konci, jenž působil extrémně uspěchaně a také kvůli zabitému potenciálu jednoho z nejlepších českých herců Karla Dobrého. Takhle jsou to bohužel jen lepší 3*. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, že posledním dílem se celá série tak nějak ucelí, propojí s Pelíšky a jednotlivé filmy Zahradnictví vytvoří kompaktní celek. Nestalo se tak. Poslední díl je příjemná odpočinková komedie, kde za ženy září především Anna Fialová, naštěstí, když už je hlavní postava a jako partner oslňuje Ivan Lupták, tedy jeho postava, která je vytvořená jako prototyp dokonalého muže - partnera. Ale krom pár drobných pousmání nic víc, což je na komedii málo, napnutá jsem nebyla, takže drama taky ne a co se týče rodinnosti, jsem si jista, že půlka mé rodiny by nebyla schopna to dokoukat, ani kdyby je k obrazovce přikoval. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Mě se to docela líbilo! Trochu mne dojalo kolo s předním nosičem na dívku. Pochybuji, že maník by byl s to spáchat (či alespoň zprodukovat) něco podobného, ale co když takové přibližovadlo užívali poslíčci či řemeslníci. Každopádně vézt tak hmotný (byť luzný) předmět na předním kole, je docela nebezpečné až šílené. Za další, nejsem si jist, že tehdy existovaly pneumatiky takových rozměrů, jako ty použité co plavací kruh pro momentálně raněnou dívku. Tatínek byl fakt odpudivý! Viděl jsem v něm pana Kodeta. Nepřehnali to tvůrci s prostořekostí mladší sestry? Tehdy by něco takového bylo na polepšovnu, přinejmenším na hodně krátký řetěz... Jinak myslím nadstandard. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nóó, to už se mi zas tolik nelíbilo. Těm dvěma jsem to žral, hlavně, když si volali na poště. Ale tohle mělo být v úplně jiném filmu, nebo nevím. Včera jsem se naladil na silnější zápletku a tady to bylo jen o tom sledovat labilního otce. A to mě nebavilo. Měli by to ale dnes pouštět jako odstrašující příklad tehdejší doby. ... LFŠ 2018 MN ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Anna Fialová (studentka Danuška) při rozhovoru se svou matkou Vilmou Rohnovou (Anna Geislerová) řekne, že její otec, invalidní důchodce Jindřich (Martin Finger), jednou řekl o jednom vztahu: „Dávám vašemu vztahu měsíc, maximálně dva.“ Později sám Jindřich řekne: „Bolševik sice ještě kope, ale už mu dochází dech. Dávám mu dva roky, maximálně tři.“ Jedná se o parafráze na Pelíšky (1999), kde otec Kraus (Jiří Kodet) říká: „My s bráchou dáváme bolševikovi rok, maximálně dva.“ (noelcoward73)
  • Sabina Remundová (vdova Marie zvaná Mařči) se ve filmu poprvé objevuje až ve 49. minutě a zesnulý rodinný přítel MUDr. Jiří Erben (Ondřej Sokol) se ke konci filmu mihne jen na pár vteřin. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno