Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

666teen 

všechny recenze uživatele

Někdo asi natočil slabší chvilky z Purefoyova šermířského tréninku na Solomona Kanea, doplnil je záběry na protivnou, anorektickou vedoucí bufetu (prej princezna!) a ukecal Hříšného Kance Patrika a několik dalších umělců, aby odhuhňali jakési repliky. Rumburak ve střižně pak přidal malovaného draka, který jen zaštěkat a vytvořil tím fantasy jako stvořenou pro vysílání mezi Šehrezádou a Pitevnou v Morové ohradě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám vrozenou slabost pro drzé princezny, které mají za domácí mazlíčky draky, jednorožce či krokosaury a navíc mají odvahu pro jejich záchranu obětovat veškerou svou garderóbu. Také se mi líbily sehrané souboje Jiřího s Garthem a hlavně humor, který v mých dětech vyvolával velmi zábavnou zlost z toho, že nechápou, čemu se to ti dospělí smějí. Jinak je to samozřejmě v podstatě jenom středně velká pohodová kravina, která se dá hravě odpružit v kolenou. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Komediální fantasy nikdy moc nadšení na první pohled nevzbudí, obzvláště pokud je natočená v koprodukci Německa a Lucemburska. Ale když už se odvážíte do toho jít a dát Legendě o Jiřím a drakovi šanci, respektive pokud se přenesete přes béčkovost, která kouká z každého okénka tohoto devadesátiminutového spektáklu, extrémně digitální draky, znuděného hlavního hrdinu, nesympatickou hrdinku a nevýrazného záporáka, který vám tak dlouho bude připomínat hodně obtloustlejší verzi Patricka Swayzeho, až se podíváte na přebal a zjistíte, že je to Patrick Swayze, můžete se u něj i docela dobře bavit. Příběh vypadá, jakoby vypadl z prvního Shreka. Chlap nevěří na draky, přijde do království, kde princeznu zřejmě unesl drak, a on se rozhodne, že ji vysvobodí. Jenže princezna o takového vandráka nestojí a po docela milém drakovi zůstalo vejce, jenže láska a odvaha zvítězí. Místo Farquada je tam Patrick Swayze, místo Oslíka malý kluk, některé scény vykrádají Robina Hooda: Krále zbojníků a vůbec to celé vypadá jako kompilace mnoha jiných filmů. Jenže, světe, div se, nevadí to... Tvůrci evidentně tušili, že s tím minimem financí z toho filmu dalšího Pána prstenů nevymlátí, takže si uvolněné natáčení (jak dokazují nepovedené záběry během titulků) i užívali. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Gast Waltzing: 1. Intro [1:55] 2. Titles [0:45] 3. Celtic Monk [2:21] 4. Coming Home [3:14] 5. Village Cabillo [2:02] 6. Dragon Horn [0:47] 7. Search Loona [1:20] 8. Battle of the Pics [3:34] 9. George and the King [1:52] 10. Cave [2:54] 11. Meet Princess [3:07] 12. Egg Roll [1:33] 13. Hunt Cabillo [2:28] 14. Monastery [1:21] 15. George Sad [2:00] 16. Kidnap [0:54] 17. Rescue Princess [3:19] 18. Heroes [1:48] 19. Battle and Birth [3:45] 20. Last Battle [4:55] 21. The Dragon [1:07] 22. George and the Dragon [3:56] 23. Last Ride [1:18] 24. Love [1:37] 25. It Will Always Be You [5:30 ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Pohádka o rytíří, který musí jako poslední misi najít ztracenou princeznu. Bohužel pro něj tato princezna je ekologicky smýšlejcí a poslední co chce je být zachráněna. Má totiž poslání, chce zachránit poslední dračí vejce a pozor má v ruce velkou kost, kterou neváhá použit, jak rytíř záhy na vlastní lebku zjistí Přičtěte sympatického maura, mnicha na skejtu a obtloustlého Patricka Swayziho jako hlavní zaporaka. Je celkem znát malý rozpočet, ale celkově je to taková neškodná fantasy komediální pohádka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama