Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál začíná bitvou o Akko roku 1291, kdy templáři neúspěšně brání pevnost. Jsou poraženi saracénským sultánem a prchají na lodích spolu se Svatým grálem. Loď, na níž pluje, je však potopena. O několik let později je Landry, veterán z bitvy, nespokojen s tím, co se z Řádu stalo. Avšak věci se pomalu dávají do pohybu, neboť Grál nakonec pravděpodobně není ztracen... (Mariooo)

(více)

Recenze (24)

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Templáři a jejich mystérium , to je látka se kterou jde báječně pracovat ovšem způsob který zvolili tvůrci tohoto paskvilu je urážkou nejen templářů ale všech diváků i čtenářů kteří se touto historickou etapou zabývají.Laciné triky jak omalovánky pro předškoláky,gumová kopí a meče z umělé hmoty se ani produkce nesnaží zakrýt a to jsme jen na začátku toho co nám zatím poskytuje vizuál této série, kdy vytvoření atmosféry středověku vypadá jak papundeklová skládačka někde z vetešnictví.Mrazivý chlad temného středověku z toho rozhodně není cítit,jedině snad jako nechtěná parodie.Dialogy i způsob jednání postav rozhodně neodpovídá roku 1306 ve kterém se většina děje prvního dílu odehrává.Postavy charakterově plytké až infantilní rovněž jako dějová linie , která je spíš povídačkou nebo ještě lépe báchorkou než dramatickým ztvárněním okolností konce templářského řádu.V jaké kvalitě se to celé bude ubírat dál to netuším ale úvod je laciný a nehodný společnosti HBO. ()

anatheman

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně se mi to nezdálo tak hrozné. Rozhodně seriálu šanci dám. Kostýmy vypadají docela dobře. I výprava - i když uznávám, že hodně čaruje CGI - což lze velice snadno poznat. Herci celkem OK. Scénář v základní rovině taktéž, ačkoliv některé dialogy nepadly na úrodnou půdu. Děj rozhodně nenudil a byl nabit celkem dobrou akcí. Ovšem, jak jsem nastínil dříve, seriálu šanci dám a uvidím, jak se vyvine. Jsem zvědav, jak tvůrci uchopí linku, jež se týká Svatého grálu. I když vím, jak to s templáři nakonec dopadlo, zajímá mě, jak si scénář s jejich osudem "pohraje". Nicméně po prvním díle je jistá prognózna velice zřejmá. ()

Reklama

Rawar 

všechny recenze uživatele

...jako nebylo to nejhorší, ale...kde vzali ty ohavné tlamy ? Hlava pomazaná takový utečenec z gulagu. Percifal, nebo jak ho zde nazývají, ohavný smrad, kterému by v pohodě a s povděkem nafackovala kdejaká holka a vrchní krasavice, která se nám zde mihla v modré tunice, no to je materiál jako z jednoho nejmenovaného ostravského bincáku. Čekal jsem podobný feeling jako u prvního dílu Vikings, ale bohužel to opravdu stálo za málo. Uvidíme v dalších dílech, ale ty ksychty prdelní se asi zázrakem neumravní. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom slušný pilot. Seriál sa púšťa hneď do prvej scény s veľkým grafickým orgazmom v bitke o Akko. Páči sa mi ako sú herci, ktorý hrajú zlých chlapcov nesympatický a samozrejme hlavný hrdina je sympaťák ako sa patrí. Tom Cullen ako morálne zaťažený rytier Landry s neskutočnou bradou je neuveriteľný sympaťák a ak hľadáte hrdinov v ktorých by ste sa mohli vidieť tak tento týpek je pre vás ten pravý. Dosť mi vadilo niekoľko nezmyselných rozhodnutí, ako napríklad odchod sedliaka do Paríža a nechá napospas svoju milovanú na farme. Čo asi mohol nájsť keď sa vrátil z Templárskej výpravy? Odpovie vám zhliadnutie. Mne osobne vadilo hlavne to, že každý sa na mňa z obrazovky pozeral s dokonalým americkým vybieleným úsmevom čo v 13. storočí asi nebolo na dennom poriadku. 63% ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

V traileroch to síce vyzeralo dobre, avšak po prvej epizóde to v porovnaní napríklad s prvou časťou Vikings pôsobí ako nepodarená telenovela zasadená do 14. storočia. Nepamätám si, pri sledovaní čoho mi slow motion bili do očí tak nehorázne a nevkusne ako v prípade Knightfall. Možno to bolo nejaké akčné béčko, ktoré už našťastie vyšumelo z pamäti. Keď už ale rozprávame o béčkových výtvoroch, nedá mi to a musím obrátiť list opäť na tému Knightfall. Ten totiž pôsobí až béčkovo hlúpo. Kto čakal pochmúrnu stredovekú atmosféru plnú intríg, biedy, špiny a moru musel ostať poriadne sklamaný. Postavy totiž pôsobia strašne šablonovito a hneď po pár sekundách je jasné, kto je ten dobrý a kto nie. V tomto smere sa prekvapenia po vzore Game of Thrones asi konať nebudú. Možno sa ešte premôžem k pár nasledujúcim epizódam, ale zatiaľ to vyzerá skôr na hrozný prepadák. 4/10 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama