Reklama

Reklama

Záhada Silver Lake

  • USA Under the Silver Lake (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Ze začátku skvěle nastavená atmosféra a postavy. Postupně se ovšem celý příběh prapodivně rozplizne, bortí a je až nesnesitelně přeplácaný motivy a těžkými myšlenkami. Na konci pak nezbyde nic jiného, než nefungující pomíchaná kaše. Škoda. Vypadalo to tak nadějně. Alespoň vás baví Silver Lake sledovat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už dlouuuho mi žádný film nezůstal tak dlouho v hlavě jako tento. A pořád nad ním přemýšlím. Podle mne to Mitchell pojal zcela geniálně. Na rozdíl od Lynche, kdy člověk na konci často neví co si myslet tu schválně divákovi naservíroval kompletní vysvětlení všeho. Všech těch divností, kterými je film prošpikován a kterým nevěří nejen divák, ale sám hrdina... Jako když matematik vysvětluje žákovi příklad a upozorňuje ho kdy se mění znaménka a proč. Ale krom toho také ještě natočil dějově velmi zajímavý film plný opravdu krásných žen a se skvělým soundtrackem. Riley Keough bych asi také druhý den hledal a kdo tvrdí že ne, lže jako když tiskne ! :-). To ale není vše, Mitchell udělal ještě jednu věc. Vyseknout parádní poklonu starému Hollywoodu a kupodivu na to na rozdíl od posledního filmu Tarantina, který se o to také snažil nespotřeboval desetiletý státní rozpočet Zimbabwe. Tohle jsem si fakt užil! Dávám za 5 psích pamlsků! * * * * * ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zábavný moderní film-noir podvratně si pohrávající s divákem a jeho snahou interpretovat skryté významy, které možná ani interpretovat nelze. Talentovaný David Robert Mitchell vypráví popkulturními odkazy nabitou odyseu směřující do slepé uličky, v mnoha scénách přitom silně cituje Alfreda Hitchcocka a osidluje tajuplné prostředí Los Angeles velkým množstvím bizarních postav. Andrew Garfield schopně nese nelehký příběh na svých bedrech a velmi dobře baví. Já bych tu hravou báchorku Mitchellovi klidně ještě další hodinu žral. [Sitges 2018] ()

classic 

všechny recenze uživatele

Režisér štyri roky starého horroru Neutečieš- David Robert Mitchell nakrútil svoju novinku - Under the Silver Lake s hereckým predstaviteľom Andrewom Garfieldom, ktorý sa nebojí veľkých výziev, a jedna taká sa mu aj ponúka, aby sakra zistil, čo sa vlastne stalo s jeho potenciálnou láskou Sarah ? » Som v továrni na sny, a tak scenárista i režisér poňal snímok, ako : 『 POPKULTÚRNY』s množstvami odkazov na starý Hollywood, keď sa pozeráte na akýsi film vo filme + do toho si pridajte tvorbu surealistu Davida Lyncha, a máte skrátka naprostú predstavu, o čom bude frekventovaný filmový počin. » Najlepšie funguje v jednotlivých kapitolách, napríklad: The Dog Killer, a iné, divné, zvláštne postavy vám určite utkvú v pamäti, postupne, ako ich nezamestnaný protagonista Sam stretáva, VIAC, než vo svojej trochu i dlhej, či trebárs aj zbytočnej 2 a štvrť hodinovej podobe, t.j. v celosti. « Pánskemu oku lahodí abnormálna ženská nahota, ktorej je tu až nadbytok, a to si taktiež už Obyčajne Odteraz Odtiaľto Odnesiete, ale nielen TOTO... » Je to celé také- sympaticky čudné, že som si to na chvíľu obľúbil, ale asi už na opakovanú reprízu znovu vôbec nepomýšľam, ani že by som o ňu náhodou zakopol ? PS: Zvedavý som, s čím príde D.R.Mitchell next time ? Šancu tomu dám i do tretice, kedy by malo byť už hádam všetko dobré ? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Největší (a jedinou) zajímavostí tohohle filmu je to, že se v něm objeví jedna nahatá a šukající buchta, která hrála v pár epizodách The Big Bang Theory Sheldonovu posedlou ctitelku. A už tehdy v TBBT mi bylo od pohledu jasný, že tahle od pohledu trochu zvláštní slečna je od svýho přirození běhna a žádná doktorka fyziky nebo čeho. Jo a ten Silver Lake... No co bych k tomu... No asi jen tolik, že je to neuvěřitelně nudná a pitomá pozérská kokotina určená pozérským kokotům v kloboucích a ouzkejch kalhotách a duchoprázdným zfetovaným rajdám nebo komu, prostě všem příslušníkům týhle soudobý městský pseudokulturní subkultury. Naše úpadková civilizace, plná takovýchhle zbytečných zdegenerovaných existencí, si asi bohužel opravdu zaslouží být pohlcena a zničena přemnoženými barbary. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Roli ve filmu měla zpočátku mít Dakota Johnson, ale kvůli určitým nesrovnalostem a konfliktům ji nahradila Riley Keough. (ČSFD)
  • Děj filmu se odehrává v roce 2011. (NiWi)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama