Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (295)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ghoulbusters jdou, roste tenze, zlé démony čeká penze.. Slušně odvedené řemeslo, které se sice občas utápí ve tmě a klišé, ale sympatie k zavedenému triu Elise, Specs a Tucker (she´s psychic, we´re sidekick) všemu dodávají hladký průběh. Role Joshe Stewarta je jakýmsi žertem vůči Collectorovi, na čtyři konzumní lekačky určené výhradně pro nedoslýchavé připadá jedna sofistikovaná (kufry ve větrací šachtě) a vymícení Klíčorukého Edwarda se schopností zamykat hlasivky proběhne tak rychle, že ani nestačí urazit. Ale jo, mám ten Whannellův projekt docela rád a jelikož na malého Daltona už číhá Čertík Darth Maul, nevidíme se asi naposledy.. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

" What - I get the death chamber and he gets bible camp with the most beautiful girl on earth? That's not a democracy." Insidious, tuhle hororovou sérii mám moc rád. Každý jednotlivý díl, tak i jako celek. K posledními dílu jsem byl trochu skeptický, ale nakonec asi zbytečně. Oblíbený režisér James Wan to alespoň produkuje a jeho kamarád Leigh Whannell to opět napsal. Herci se vracejí a já jsem vlastně spokojený. Návaznost na první díl je naprosto famózní a konec mi tím pádem vykouzlil úsměv na rtech. Celý film jsem si užil. Říkal jsem si, jaká asi čertovina bude na Elise (Lin Shaye) číhat tentokrát. A on je Klíčník (tak jsem ho pojmenoval já, v titulkách bude jistě psán jinak) pěkně děsivá potvora. Když se na scéně objevuje noname hezká blondýnka, o kterou Klíčník usiluje, tak se příběh posouvá dál. Dvojice lovců duchů už je na štaci a film má zatraceně dobré lekačky i atmosféru. Možná je to tím, že jsem fanoušek příběhu, nebo tím, že letos je dobrých filmů vážně málo. Ale Last Key mě bavil. A jako horor vůbec nezklamal. Naopak, šlape na plyn celý film. Jen ten rodinný patos už byl místy až moc. Sérii bych i přesto už nechal odpočívat. Myslím, že čtyřikrát to už stačilo a posunul bych tvorbu Wana a Whannella někam jinam. (75 %) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Duchařina proložená detektivním thrillerem, pár parádních lekaček, k tomu nějaké ty jemně komické vložky a laskavě hřejivý závěr... Tenhle popis vypadá na nějaký softhorrorový střední proud, ale pravda je, že tohle je z devadesáti procent hustoatmosférický plnotučný horror, z celé Incidious série určitě nejdospělejší. Zpracování skvělé, audio i video za jedna, herci taky (měl jsem radost z mého oblíbence Joshe Stewarta, který si střihl hodně hnusáckou roli), takže pokud bych měl z téhle skvělé tetralogie jeden díl "vypopředit", byl by to tenhle. Čtyřka končí tam kde jednička začíná, kruh se uzavřel, ale myslím, že udělat z téhle tetralogie pentalogii by pro dobrého scénáristu neměl být problém. Budu se těšit na příště. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Insidious" počtvrté a naposledy (snad!!!). Za volume, které je během lekaček vytočené na maximum, bych je nakopala do p*dele, jinak jsem ale celkem spokojená. Ubylo plácání se v Zásvětí, Pán klíčů vypadal slibně (bohužel jen vypadal, oddělá ho pitomá píšťalka xD), zaměření se na Elise a její minulost byl podle mě dobrý tah a propojení s předchozími díly proběhlo uspokojivě (zdálo se mi to nebo ty dveře nezavřela?!?). Finální pořadí dílů: 1-4-3-2. (Komický poznatek k dabingu: Elise několikrát zmíní pomoc "Quinnovi". Quinn je ze třetího dílu a je to TA Quinn, ne TEN Quinn.) ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ty časy, kdy byl Insidious opravdu děsivý? To se psaly roky 2010 a 2013 a James Wan oživil docela skomírající duchařský žánr. Podle mě jen díky němu vznikl třeba neméně děsivý Sinister. Jenže jak už to tak bývá, točí se díky/kvůli tomu i spousta odpadu, ať už filmy na originální franšízu nenavazující nebo spin-offy, či rovnou přímé pokračování. A tyhle filmy pak celej subžánr posílají do prdele. A to je případ i tady Insidious. Druhý díl (který měl pod palcem pořád James number Wan), dovysvětlující události dílu prvního, svoje opodstatnění (a důvod, aby vznikl) ještě měl, navíc, a to je hlavní, pořád dokázal vystrašit. Jenže pak přišla trojka a člověk chtěl toho debila Whannella zabít. Po čtyřce už to vím jistě- Leigh Wannell will be dead! Plíís, už žádný další Insidious netočte! Nikdy! Plííííííís!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama