Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, keď sa niečo donekonečna predlžuje, obsahová stránka už vážne nemá čo divákovi ponúknuť. Ale uznávam, to strašenie miestami nebolo vôbec zlé. Samozrejme, dosť záleží aj na atmosfére, akú si doma divák navodí. Ja som bol v noci sám a v tme, takže to malo nejaký ten účinok. No ale pozerať to cez deň alebo v prítomnosti nejakého rušivého elementu, tak idem ešte minimálne o hviezdu dole. Slabší priemer. 55/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce jsme zahlédli první směrovou tabuli, ve trojce tam odbočili a ve čtyřce zdárně dojeli do cíle. Konečně jsme v Prdeli. Doufejme, že je to skutečně konečná. Jedna jediná hororová scéna, ne, Lin v podprsence nemyslím, odlehčující "humor" vymítačů a chybělo mi tu i to Wanovský bubákování. Divný, to bych neřekl, že někdy přiznám, asi to byl fakt blbej biják. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Insidious, který mě ani moc nedokázal pohltit svoji atmosférou a i lekaček tu je podstatně méně a hlavně je tu i slabší dějová linka, která toho bohužel neměla moc co nabídnout. Ale pořád jde o ucházející horůrek a jsem rád, že se rodinka rozrostla o další kousek, i když mohl být lepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl. Sice potěší, že se tentokrát film věnuje Lin Shaye a její minulosti, ale přišlo mi to absolutně bez atmosféry, lekačka nefungovala ani jedna, finále mi přišlo velmi krátké a vymítací kolegové mi příliš vtipní nepřišli. Vizuálně je to klasicky na úrovni a pořád je to koukatelnější než většina jiných duchařin, za mne však zbytečný díl, který pouze recykluje, neděsí a vlastně ani příliš nezabaví.55% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

" What - I get the death chamber and he gets bible camp with the most beautiful girl on earth? That's not a democracy." Insidious, tuhle hororovou sérii mám moc rád. Každý jednotlivý díl, tak i jako celek. K posledními dílu jsem byl trochu skeptický, ale nakonec asi zbytečně. Oblíbený režisér James Wan to alespoň produkuje a jeho kamarád Leigh Whannell to opět napsal. Herci se vracejí a já jsem vlastně spokojený. Návaznost na první díl je naprosto famózní a konec mi tím pádem vykouzlil úsměv na rtech. Celý film jsem si užil. Říkal jsem si, jaká asi čertovina bude na Elise (Lin Shaye) číhat tentokrát. A on je Klíčník (tak jsem ho pojmenoval já, v titulkách bude jistě psán jinak) pěkně děsivá potvora. Když se na scéně objevuje noname hezká blondýnka, o kterou Klíčník usiluje, tak se příběh posouvá dál. Dvojice lovců duchů už je na štaci a film má zatraceně dobré lekačky i atmosféru. Možná je to tím, že jsem fanoušek příběhu, nebo tím, že letos je dobrých filmů vážně málo. Ale Last Key mě bavil. A jako horor vůbec nezklamal. Naopak, šlape na plyn celý film. Jen ten rodinný patos už byl místy až moc. Sérii bych i přesto už nechal odpočívat. Myslím, že čtyřikrát to už stačilo a posunul bych tvorbu Wana a Whannella někam jinam. (75 %) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama