Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (169)

dragon94 

všechny recenze uživatele

"Taky bys něco mohl nýst ty, ne?" "Já nesu odpovědnost." Po třetí sérii zvedám na maximální počet hvězdiček. Seriál si né jenom drží svou velmi dobrou kvalitu, ale dokonce ji i velice slušně zvedá dál nahoru. Třetí série nemá ani jeden slabší díl nebo nevýrazný případ. Všechny případy se jim povedlo udělat velice zajímavě a dokonce i se slušným morálním zamyšlením. Co se osobních dějových linií týče, tak ty se taktéž povedli velice dobře. David Matásek je v té roli opravdu vynikající. Igor Orozovič mu výborně sekunduje a zbytek týmu v podání Kolesárová, Pavelka a Vyorálek jsou taktéž skvělí. Celý seriál je prošpikovaný výtečnými humornými scénkami. Některé hlášky jsou vážně velice dobré a v některých konkrétních situacích až smrtící. To vše dokresluje naprosto perfektní soundtrack s fantastickým výběrem písní, který celý seriál povyšuje na úplně jinou úroveň. Je to sice stále jen "česká produkce," ovšem to nic nemění na tom, že se seriál snaží, i přes omezené zdroje vytáhnout z toho maximum a co nejvíce se přiblížit úspěšným západním kolegům, ale zároveň se mu daří zachovat si svou vlastní tvář. Asi nikdy nic mě z české seriálové produkce neoslovilo a nebavilo tak hodně jako právě Polda(možná leda comeback), takže nemůžu jinak než dát 5* 91% PS: Úvodní znělka je boží. ♥   EDIT: 1. Série  4*,  2. Série 4,5*,  3. Série 5*,  4. Série 4*, 5. Série 3*,  6. Série 4* ()

Georgex odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát po dlouhé době nějakému českému seriálu šanci a mé oči se upřely právě k tomuto na zdejší poměry netypickému seriálu. Jednak kvůli Davidu Matáskovi, ale také ze zvědavosti, jestli ve zdejších vodách může vzniknout důstojný zástupce z kategorie buddy movies. Odpověď je jednodušší než by se zdálo, nemůže, nebo alespoň ne v režii tuzemských komerčních televizí. Hloupý nápad, špatné herecké výkony, absence nejzákladnější logiky, zkrátka trapnost nadevše. Nikdy více. Moje hodnocení 10%. ()

Reklama

Saxos 

všechny recenze uživatele

Konce se nedožiju. E05/E08. S krimi seriály se roztrhl pytel, ale ne každý může být dobrý. Nejdůležitější: ještě, že byl v kómatu jen posledních 20 let, být to od četnictva, tak by chtěl šavličku a koňa; každý průměrně inteligentní divák snad pochopí, že prostě revolver, jako služební zbraň, je v České republice nesmysl; a tak jde pokračovat dál, jedna pitomina za druhou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

David Matásek je sympaťák. V Básníkách jsem ho vyloženě nesnášela, ale tady se mi líbil. Mám ráda přesně tenhle typ policajtů ze staré školy, co jezdí krásnou Volhou Carevnou, ze které jsem byla opravdu paf. Očekávala jsem od seriálu něco trochu jiného. Nápad s komatem ale špatný nebyl. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Tak snad příště. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Závěrečnou epizodu 4. série si nenechal ujít téměř jeden milion diváků starších 15 let. (rublik05)
  • V čase 7:25 se objeví ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu). Je to útvar, který neexistuje od roku 2016. Rozpuštění útvaru tenkrát vyvolalo ostré reakce části veřejnosti i policejních špiček (a tedy vyjádření Fišera může znít jako hrubá neznalost tvůrců seriálu, či nesouhlas se současným vedením). Místo ÚOOZ byla zřízena NCOZ (Národní centrála proti organizovanému zločinu). (kjama)
  • Kostel, ve kterém slouží Bohdan (Martin Sitta), je ve skutečnosti katedrála sv. Štěpána v Litoměřicích. (a-ja)

Reklama

Reklama