Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (169)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 3. díle. Úvodní díl byl zajímavý zejména námětem; zaujal mě později také velkým sarkasmem hlavního představitele (zřejmá inspirace Dr. Housem a Patrickem Janem z Mentalisty). Bohužel od 2. dílu šla kvalita trochu dolů, ale na druhou stranu by následný vývoj charakterů a vedlejšího děje mohl být zajímavým a přinést další nečekané zvraty... Moje hodnocení se možná změní po celkovém zhlédnutí. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po docela dost špatné první epizodě se to v dalších dílech trochu zlepšilo (i když konec posledního dílu snad nemohl být horší). Opravdu bych v tom nehledal nějakou vážnou kriminálku, spíš komedii s krimi prvky. Bohužel ne vždy ta komedie funguje. Pak mi úplně neseděl Matásek, ale většinou se to dá. Na zabití času to stačí a kupodivu, pokud to porovnám s Mordpartou, tak to i docela funguje. 55 % ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v jistém Streemovém Pořadu slyšela, jak moderátor sršel oheň a síru na tento nový krimi seriál, neododlala jsem a pustila si první díl. Čekala jsem srágoru a ejhle, ona je to dobrá kriminálka a prvky komedie. Jako skoro vrstevnice Matáska, se dokáži do jeho pocitů reálně vcítit. Jistě, některé jeho zápolení s technikou je dost nadsazené, ale jako celek pochopitelné. Příjemné je i to, že se tvůrci zatím moc nebabrají v emocích jednotlivých protagonistů, ale spíše jen povrchově naznačují. Scénář není bůhví jaký klenot, nicméně dá se. Dialogy a některé hlášky jsou opravdu vtipné, herecké výkony úměrné žánru a formátu. Trochu mi tam chybí nějaká akce, napětí, prostě to co ke správné kriminálce s drsným poldou patří. Takto to spíše působilo jako parodie na drsňáka. Jak se bude seriál a jednotlivé postavy vyvíjet uvidíme v dalších dílech. Po shlédnutí druhé řady a sedmi dílech třetí musím říci, že jsem nadšená. Zatímco v druhé řadě došlo k poklesu úrovně, jakoby místy seriál neměl už tolik co nabídnout, hlavně některé vztahy byly dosti uměle natahované, tak celá třetí řada je rozhodně zatím nejlepší. Přibylo akce, hodně dobrých hlášek, napětí a celkově vše tak nějak funguje. Jednotlivé postavy se velmi dobře vyvíjejí, chemie funguje. Za mne 4+3+5 hvězd, tedy cca 80%. Asi nejlepší český kriminální počin od Kriminálky Anděl 1. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náměty případů nejsou totálně debilní, ale předpokládám, že ty jsou spíše součástí koupené frenčízy a jediným větším příspěvkem z produkce Primy je tak naprosté hulvátské buranské hovado v podání Matáska, který se sice snaží, seč může, a budiž mu to přičteno k dobru, ale z těžkého podprůměru seriál sám vytáhnout nedokáže. Poněkud imbecilní a patolízalské chování postav a, přinejmenším na české poměry dost smutně laciná zápletka přivedení tohohle blba zpět do sboru namísto do blázince na převýchovu a pochopení svého místa ve společnosti prostě kazí naprosto celek. Tohle raději nemělo spatřit světla obrazovek, obzvláště v porovnání s 1. oddělením nebo Raplem. --- PS: A zase jsem si vzpomněl na skvělý a předčasně ukončený Life. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemný seriál z kriminálního prostředí o policajtovi, který se probudí po dvaceti letech z komatu. Dostane mladého parťáka, který má svůj názor na policejní techniky a předpisy. Jenže stará škola, je stará škola a tam se pro povolení k domovní prohlídce nechodí daleko. A tak není o kriminální i vtipné scénky nouze. Jediná škoda, že s přibývajícími díly, kvalita lehce klesá. Ale za mě chvalitebný, protože se točí daleko šílenější seriály! 75% ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • V této epizodě Iva Janžurová říká Vladimíru Polívkovi, že mu připomíná jistého Igora, který má kabaret. Je to jasná narážka na Polívkova předchůdce v seriálu, Igora Orozoviče. Ten totiž provozuje Cabaret Calembour a navíc je blízkým přítelem a spolupracovníkem Ivy Janžurové. (kjama)
  • V čase 7:25 se objeví ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu). Je to útvar, který neexistuje od roku 2016. Rozpuštění útvaru tenkrát vyvolalo ostré reakce části veřejnosti i policejních špiček (a tedy vyjádření Fišera může znít jako hrubá neznalost tvůrců seriálu, či nesouhlas se současným vedením). Místo ÚOOZ byla zřízena NCOZ (Národní centrála proti organizovanému zločinu). (kjama)
  • V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama