Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (169)

Han22 

všechny recenze uživatele

Obvykle český seriály nesleduju, natož abych hodnotil. Ale musím uznat, že Polda mě chytl. Jistě je to obyč. kriminálka šmrcnutá trochou těch rodinných pout a nedojde v ní za celých osm dílů k jediné akční scéně. Na druhou stranu David Matásek si to jako devadesátkový drsný dinosaurus dává jak sviňa a v kontrastu s jeho macho povahou vyniká (záměrná?) nevýraznost zejména jeho parťáka, ale i psycholožky. Navíc je to aspoň pro mě vtipný, protože devadesátky ještě pamatuju, v každém díle hrají super písničky a především za krásných 8 dílů to končí. Žádná natahovaná mnohatisícidílná sračka typu Ulice. Takže za mě 4* a ten shitstorm některých uživatelů (odpady po prvních 10 minutách jednoho dílu) opravdu nechápu. PS: Líbí se mi ta hospoda, kam krom hlavních hrdinů nikdo nechodí... z čeho proboha vydělávají? :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klasická podprůměrná telenovela. 1) Jak to u podobných pořadů bývá, je to řadu od řady horší a horší. Začalo to někde na třech hvězdičkách, nyní ve čtvrté řadě je to někde mezi jednou a dvěma, jak kdy._____ 2) Výměna 32letého Igora Ozoroviče za 31letého Vladimíra Polívku v roli Břízova parťáka věci nepomohla. Unylý, i když hezký slušivě oháknutý Ozorovič je nahrazen stejně tak unylým Polívkou v nepadnoucích džínách. Takže ani po této stránce žádná změna k lepšímu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte, jak v Hard to Kill vilná ošetřovatelka nadzvedla pokrývku a obdivovala přirození komatózního Seagala? Míša Bříza vzhledem k tápání ve vztahu s psycholožkou něčím takovým nedisponuje, ale zato je po probuzení z dvacetiletého šlofíka ihned jako rybka! Občas to zaboduje nějakou hláškou mačosaura Matáska či výběrem songů, ale po formální stránce působí Polda hrozně „ordinačně“ a samotné kriminální případy budí dojem, že je napsal jezevčík P.D. Jamesové.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Při prvním rozhovoru kriminalistů s taxikářem (Tomáš Matonoha) před hotelem lze dvakrát spatřit v okně v pozadí odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Kořenově. (rakovnik)

Reklama

Reklama