Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (169)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdyby David Matásek nevyměkl, mohl bejt ikonou všech nácků. Bohužel pro něj i pro nás se ale dal na herectví. A občas dostane příležitost zmrvit nějakou další postavu. Tady se mu to daří v nebývalé míře. Chlap se zajímavou vizáží, ale běda když otevře pusu. Neubližuje mu přitom pouze jeho (ne)herecká strnulost, ale i papírem šustící repliky. Vizuál a zbytek castingu dobrý, za to ty pecky. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v jistém Streemovém Pořadu slyšela, jak moderátor sršel oheň a síru na tento nový krimi seriál, neododlala jsem a pustila si první díl. Čekala jsem srágoru a ejhle, ona je to dobrá kriminálka a prvky komedie. Jako skoro vrstevnice Matáska, se dokáži do jeho pocitů reálně vcítit. Jistě, některé jeho zápolení s technikou je dost nadsazené, ale jako celek pochopitelné. Příjemné je i to, že se tvůrci zatím moc nebabrají v emocích jednotlivých protagonistů, ale spíše jen povrchově naznačují. Scénář není bůhví jaký klenot, nicméně dá se. Dialogy a některé hlášky jsou opravdu vtipné, herecké výkony úměrné žánru a formátu. Trochu mi tam chybí nějaká akce, napětí, prostě to co ke správné kriminálce s drsným poldou patří. Takto to spíše působilo jako parodie na drsňáka. Jak se bude seriál a jednotlivé postavy vyvíjet uvidíme v dalších dílech. Po shlédnutí druhé řady a sedmi dílech třetí musím říci, že jsem nadšená. Zatímco v druhé řadě došlo k poklesu úrovně, jakoby místy seriál neměl už tolik co nabídnout, hlavně některé vztahy byly dosti uměle natahované, tak celá třetí řada je rozhodně zatím nejlepší. Přibylo akce, hodně dobrých hlášek, napětí a celkově vše tak nějak funguje. Jednotlivé postavy se velmi dobře vyvíjejí, chemie funguje. Za mne 4+3+5 hvězd, tedy cca 80%. Asi nejlepší český kriminální počin od Kriminálky Anděl 1. ()

Reklama

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit někde hluboko uvnitř, že bych se za to měl stydět, ale mně se to docela líbilo. Prostě jste večer doma, a nic nedávaj, tak se mrknete na další díl, co dávali o víkendu, když jste někde kalili, a nemáte problém to dokoukat. Dokonce i Kendy tady je docela v klidu. Žádný hajlování, ani koukáni se skrz obdélníček, tvořený jeho palci a ukazováčky. Epický byl ten díl, kde konečně ojel tu psycholožku. Protože ji chtěl ojet od začátku, a ona furt dělala vofrky, jako kdyby ji měla zašitou. Takže jsem zažil naprostý zadostiučinění, že ji ho tam konečně frknul. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem od pilotního dílu nečekal a nebyl jsem tudíž zklamán. Jako kriminálka nezajímavý případ, jako komedie to taky nefunguje a Matásek jako polda mi taky nesedí. Prostě jeden díl a dost. V porovnání s Raplem jedna velká bída... Ale. Never say never again a podíval jsem se ze záznamu i na druhý díl. Musím konstatovat, že jsem se u druhého dílu pobavil a i ty Matáskovy hlášky mi dnes sedly... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením klasický počkat až na poslední díl, ale když mě zvědavost přemluvila k rozkliknuti zdejšího "rozjezd" hvezdickovani, nedá mi to a musím seroš podpořit a bránit před momentálnímy odpaďáky!!!! Matesovi sedí role jak prdel na hrnec, soundtrack jsou dvou tisícovky, příběh povedený a scénář poslouchatelný!!! Tohle bude rozhodně to lepší z tuzemského seriálového prostředí...70 % ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Píseň, kterou na konci hraje Polda (David Matásek) s kapelou Podlažní krytiny, je „Bigbítový dunění“ od kapely Vítkovo kvarteto. (a-ja)
  • V této epizodě Iva Janžurová říká Vladimíru Polívkovi, že mu připomíná jistého Igora, který má kabaret. Je to jasná narážka na Polívkova předchůdce v seriálu, Igora Orozoviče. Ten totiž provozuje Cabaret Calembour a navíc je blízkým přítelem a spolupracovníkem Ivy Janžurové. (kjama)
  • Případ se udál v hotelu Sen v Senohrabech u Prahy. (rakovnik)

Reklama

Reklama