Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (169)

Georgex odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát po dlouhé době nějakému českému seriálu šanci a mé oči se upřely právě k tomuto na zdejší poměry netypickému seriálu. Jednak kvůli Davidu Matáskovi, ale také ze zvědavosti, jestli ve zdejších vodách může vzniknout důstojný zástupce z kategorie buddy movies. Odpověď je jednodušší než by se zdálo, nemůže, nebo alespoň ne v režii tuzemských komerčních televizí. Hloupý nápad, špatné herecké výkony, absence nejzákladnější logiky, zkrátka trapnost nadevše. Nikdy více. Moje hodnocení 10%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením klasický počkat až na poslední díl, ale když mě zvědavost přemluvila k rozkliknuti zdejšího "rozjezd" hvezdickovani, nedá mi to a musím seroš podpořit a bránit před momentálnímy odpaďáky!!!! Matesovi sedí role jak prdel na hrnec, soundtrack jsou dvou tisícovky, příběh povedený a scénář poslouchatelný!!! Tohle bude rozhodně to lepší z tuzemského seriálového prostředí...70 % ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám rozkoukanýho Rapla, cože proti tomuhle žumpa a Matásek je větší rapl. než ten slavej, na ČSFD vyhejpovanej Kuneš.Tady má vyšetřování alespoň nějakej řád podobnej práci kriminálky, tady všichni vypadají jako policajti, vypadá to tam jak na fízlárně a je to mnohem věrohodnější. Navíc je to mnohem vtipnější.Takže to v pohodě zkouknu celý.Narozdíl od Rapla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte, jak v Hard to Kill vilná ošetřovatelka nadzvedla pokrývku a obdivovala přirození komatózního Seagala? Míša Bříza vzhledem k tápání ve vztahu s psycholožkou něčím takovým nedisponuje, ale zato je po probuzení z dvacetiletého šlofíka ihned jako rybka! Občas to zaboduje nějakou hláškou mačosaura Matáska či výběrem songů, ale po formální stránce působí Polda hrozně „ordinačně“ a samotné kriminální případy budí dojem, že je napsal jezevčík P.D. Jamesové.. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Už jsem se těšil, jak naplivu síru, bahno, magma a smegma na další trapný výplod středoevropských televizních kuchyní, ale po pilotním dílu jsem prudce přehodnotil své stanovisko. Matásek je drsoň jak z osmdesátkových kriminálek a Orozovič bezvadný upjatý debil. Prostě dvojka k pohledání. Humor není taková křeč, jak bývá v českých seriálech tradicí a s povděkem jsem postrádal i ochotnické herecké výkony. Drhnoucím elementem je scénář. Když odmyslím prostinkou zápletku, známou asi z milionu jiných kriminálek, tak i ta logika tu a tam kulhne. Jestliže je jasně řečeno, že seriál se odehrává v roce 2016 (viz narážka, že Číňani koupili Slávii) a Matásek byl 20 let v kómatu, je trochu podivné, že mu jako vyšetřovateli nic neříká pojem mobilní telefon (v roce 1996 už mobily v ČR běžely pátým rokem), stejně jako nekonformní přístup k vyšetřování, který je obšlehnutý spíš z amerických, než českých poměrů. I když úplně nelovískuju, rozhodně palečkuju, těším se na další díl a plácám dočasné a nekritické 4. Po 8. dílu...nadšení utlumeno. Ač se to stále dá sledovat bez újmy na zdraví, až zase takový odvaz se nekoná. Zůstaneme na průměru. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • „Slušná čtvrť“ se nachází v Praze - Hodkovičkách, natáčelo se v Klánově ulici. (rakovnik)
  • Golfové hřiště se nachází v obci Slapy u stejnojmenné přehrady. (rakovnik)

Reklama

Reklama