Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (169)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

Reklama

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem od pilotního dílu nečekal a nebyl jsem tudíž zklamán. Jako kriminálka nezajímavý případ, jako komedie to taky nefunguje a Matásek jako polda mi taky nesedí. Prostě jeden díl a dost. V porovnání s Raplem jedna velká bída... Ale. Never say never again a podíval jsem se ze záznamu i na druhý díl. Musím konstatovat, že jsem se u druhého dílu pobavil a i ty Matáskovy hlášky mi dnes sedly... ()

Sexton odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu opravdu dát šanci.. ale tento seriál je opravdu velice jednoduchej, úplně neuveřitelné, jak po 20 letech v komatu, během jednoho dne se stihne vyřešit téměř vše, včetně bydlení... to ale není to nejhorší.. Po shlédnutí prvního dílu vzniká hned několik otázek na zamyšlení... SPOILEROVÉ OTÁZKY : 1) "Proč pan Sýkora před 15 lety nepožadoval udělat test DNA rukavic, které nebyly jeho a nakonec ho usvědčily.2)"Proč k té vraždě vlastně došlo?" ( pan Sýkora si odseděl 15 let za vraždu, kterou nespáchal. Tak proč ho původní vrazi zavraždili?) :-) Skutečně tento jednoduchý seriál nemá smysl sledovat.. ()

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má proboha být ? TOHLE že je taky umění ? Děláte si srandu ? Z koho ? No ... jak se tak rozhlížím, patrně ze mě - že ano ! Po shlédnutí prvního dílu musím bohužel konstatovat, že zápletka je neuvěřitelně toporná a nefunguje jako krimi ani jako komedie, herecké výkony jsou trapně amatérské a repliky zoufale slaboduché. Myslím, že v budoucnu nelze očekávat jakékoli vylepšení nevábně vyhlížející vizáže milého "Poldy" ... popravdě - obávám se pravého opaku. I když ... na druhou stranu si nedokážu představit septik, v němž by bylo možné překonat stávající takřka hlubinnou metu, které hned napoprvé dosáhl. Takže se s ním definitivně rozcházím ... na věčné časy a nikdy jinak. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Letecké záběry na seriálové sídlo policie zachycují palác Crystal v Praze na Vinohradech, v sousedství Olšanských hřbitovů. (rakovnik)
  • V čase 52:26 je na autě vidět, že pod SPZ AKR 01-44 se ukrývá nová SPZ. (jiricek33)

Reklama

Reklama