Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně stylizovaná klasická pohádka, jenž přece jen potěší spíše neodrostlejší děti. Možná bych v tomto případě trošičku ubral "brutality" soubojů a jednání Hooka. Vyzdvihnout musím opravdu krásnou pohádkovou výpravu, animaci prostředí a především až překvapivě líbivou a v mnoha případech velmi dojímající Howardovu hudbu. Na předvánoční večer ideální podívaná. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozuporuplná adaptace dnes již klasické pohádky, která ze začátku vypadá jako smrtonosný koktejl pro cukrovkáře a postupně se mění v temné "psychodrama" žárlivosti a pomsty, aby se na konci zase změnilo v kýčovitou orgiipro nejmenší. Jakoby si tvůrci rozmysleli cílové publikum a pak se k němu zase vrátili. Msuím říci, že ten mnohem temnější prostředek se mi docela zamlouval, ale to kolem něho mě připadalo až hraničící s trapností, kterou navíc podtrhávaly neuvěřitelně okaté počítačové efekty. Spielbergův Hook pro mě zůstal tím pádem nepřekonán. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Moc dobře nerozumím, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Já mu nemám prakticky co vytknout. Režijně a herecky čisté, dokonce i ty emoce v divákovi vzbudí. Má úctu k předloze, ale navíc je tu hodně posilněný motiv dospívání (který rozhodně není určený pro děti), takže nepůsobí hloupě. A při každé scéně Wendy s Petrem vám režisér naservíruje víc erotického jiskření než v jakémkoli romantickém filmu z poslední doby. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla by to pěkná adaptace nesmrtelné knihy J.M. Barrieho, mezi Wendy a Petrem Panem to pěkně jiskřilo..., ale výprava a vůbec celá vizuální složka byla přehnaně kýčovitá. Konec pak byl až příliš zdlouhavý, chyběla mu výrazná pointa a proto víceméně nudil. Na opravdu povedeného Petra Pana si tak budeme ještě nějakou chvilku muset počkat. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když se nejnovější verze pohádky o chlapci,co nikdy nevyrostl,srovná se zbylou současnou dětskou tvorbou,jasně z toho vyplyne,že podobně zdařilý dětský film tady poslední dobou chybí.100-milionový rozpočet je sakra znát na velkorysé výpravě,až epickém rozmachu celého příběhu a Petr Pan působí jako regulérní rodinný velkofilm,který nepotěší jen děti,ale má v sobě dost zajímavých podtónů a působivou atmosféru,aby se nenudil ani odrostlejší divák.Fenomenální Jason Isaacs už je jen třešničkou na dortu.Víc podobných filmů! 75 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Během natáčení záběru na pirátskou loď z výšin, který se nacházel v traileru, ještě loď nebyla dokončená. Aby nebylo možné poznat, že koráb ještě není kompletní, nasnímán byl shora pomocí jeřábu. (Listeroman)
  • Keď vo filme Peter Pan (Jeremy Sumpter) leží na palube pirátskej lodi a Hook (Jason Isaacs) sa ho chystá zabiť, jeho oči sa naozaj rozsvietia načerveno presne tak, ako to Wendy (Rachel Hurd-Wood) na začiatku rozprávala bratom. (Kacenka616)
  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama