Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Vím, že moje hodnocení je značně nad průměr, ale já byla z Petra Pana tak nadšená, když jsem ho viděla před těmi x lety poprvé. A ten skvělý pocit ve mně zůstal do teď. Zkrátka jsem vážně věřila, že je možné cokoliv, když tomu člověk vážně věří a za tohle... za ten pocit a emoce si film zaslouží vysoké hodnocení. Fůra věcí tu byla špatně, kýčovitě, ale já nemůžu jinak. Když člověk vypne všechny ty svoje logické závity, co v hlavě má, a jen si prostě užívá tu kouzelnou atmosféru, milý příběh a pestrobarevné, leč občas trochu kýčovité, momenty a kulisy, tak někde uvnitř zjistí, že vlastně taky věří na víly... a jo a jo. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

P.J. Hogan nie je neviem aký režisér. A to je o to väčšia škoda, o čo je scenár k tejto adaptácii odvážnejší. Nie dokonalý, aby sme tomu najzodpovednejšiemu zase nekrivdili, ale niekto s väčším citom pre vedenie príbehu by aj z takého bez problémov vykresal dokonalosť samu! Takto sme ostali kdesi v polovici cesty... Keďže sa tu ale nadáva až príliš, tak prilepšujem. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně stylizovaná klasická pohádka, jenž přece jen potěší spíše neodrostlejší děti. Možná bych v tomto případě trošičku ubral "brutality" soubojů a jednání Hooka. Vyzdvihnout musím opravdu krásnou pohádkovou výpravu, animaci prostředí a především až překvapivě líbivou a v mnoha případech velmi dojímající Howardovu hudbu. Na předvánoční večer ideální podívaná. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Flying ,3. Learning To Fly ,4. Tinkerbell ,5. Is That A Kiss? ,6. Peter's Shadow ,7. A Note From The Teacher ,8. Build A House Around Her ,9. Come Meet Father ,10. Fetch Long Tom ,11. Mermaids ,12. Fairy Dance ,13. Set Them Free ,14. I Do Believe In Fairies ,15. Poison ,16. Please Don't Die ,17. Flying Jolly Roger ,18. Peter Returns, ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka pro děti a dospělé. Na Petra Pana jsem si brousila zuby už dlouho, ale až dnes se mi povedlo se na tento film podívat. Zpočátku se mi zase tak nelíbil a moc nesplnil moje očekávání, ale asi tak po hodince sledování jsem si nějak zvykla a film se mi pomalu ale jistě začal líbit. Herečtí představitelé vcelku sympatičtí, bylo tam dobrodružství, mělo to své kouzlo. Nakonec se z Petra Pana vyklubal vcelku povedený film, který ale stejně na klasické pohádky asi nikdy mít nebude... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Pro potřeby natáčení byl vytvořen model města Londýn. Jako materiál byl zvolen papírový karton a pro ujednodušení práce vytvořeny jen 4 různé budovy, jimž byla pouze měněna střecha. (Listeroman)
  • Počas šermiarskych súbojov prišiel Jeremy Sumpter (Peter Pan) takmer o hlavu. (Raccoon.city)
  • Při natáčení prý velmi nečekaně vyrostl o 20 centimetrů představitel Petra Pana Jeremy Sumpter. (Karlos80)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama