Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (102)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tragikomická figurka, bezmocně se zmítající v nastrojeném světě. Kdo? Ten směšný koktající železničář. Tedy, vlastně hrdinný poctivec, vyznamenaný vzor své profese! Stala se mu taková nešťastná nehoda, on by potřeboval zpět ty staré hodinky, které mu byly na slavnostním předávání omylem...Ano, jistě, stačí, když ho obléknete a dáte mu přečíst toto naše prohlášení. Dopomůže mu to k jeho hodinkám? On by je velmi rád dostal zpět. Ale pochopitelně, skutečně postačí, řekne-li těm lidem do televize PRAVDU. Na scéně se objevuje Canko Petrov, člověk lidský, žádající zpět svůj život. Nechte ho, prosím, pečovat o králíky, nechte mu jeho zarostlou zahradu a polorozpadlý domeček, vraťte, co mu patří! Zcela obyčejný příběh, jenž by se mohl odehrávat hned vedle Tebe a Ty ho přesto zkonzumuješ pomocí přesně upravených medií, o skutečných hodnotách, plný fantastických kontrastů, završený geniálním závěrem. Takto diváka rozesmát, dojmout a profackovat...pro mě osobně nevídaný zážitek. [Filmový Klub Citadela] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pořád se melu v balastu průměrných evropských dramat, kterým chybí originalita, herecká jedinečnost nebo prostě jen a pouze nápad, až jsem se bál, že dokonalé evropské drama už takřka neexistuje. Bulhaři mě ale přesvědčili o opaku a dokázali, proč je evropský naturalismus ve filmech tak strašně důležitý. Pecka od první minuty do poslední vteřiny. Nemám, co bych více dodal. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mně nestalo, že by tak pomalu plynoucí příběh utekl takovým fofrem. To svědčí o skvělém zpracování. Tu babu jsem od samého začátku chtěla minimálně uškrtit, prostě všechny moje negativní emoce si na ní vybít. Margitě patří pochvala, hrála jí excelentně. Stefan toho zatím za sebou po herecké stránce moc nemá, ale tady byl výborný a o závěru ani nemluvě. S tím jsem byla maximálně spokojená. Je úsměvné, že na režii a scénáři se podílela právě žena:) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Za dobrotu na žebrotu. Výborné bulharské tragikomické drama o jednom poctivém železničáři. Nadčasové i nadgeografické drama (mohlo se udát kdekoliv i kdykoliv) je natočeno originální a poutavou formou. Až tak moc se toho neděje, přesto se divák ani na chvilku nenudí. Příběh jednoho (bezmocného) poctivce proti "moci státu" je provázen dramatickými i tragikomickými situacemi. Představitelka Julie se úspěšně zařadila do mé TOP 10 největších filmových záporáků (těch, které jsem i při své mírumilovné povaze chtěl při sledování filmu "přiškrtit"). Na Michela Bouqueta (Dva muži ve městě) sice neměla, ale v mé topce je pevně ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomalá, civilná dráma s naturálnym vyznením, ktorá navyše prinúti diváka trochu popremýšľať. Nad životnými hodnotami a nad tým, čo je v živote naozaj to dôležité. Snímok ťaží i na jednotlivých postavách, kladných i záporných - napr. tá karieristka bola ale riadny hnus. Záver prekvapivý a emotívne vypätý. Márnosť nad márnosť. Nie darmo sa vraví a je to fakt pravda, že to najhoršie čo sa môže stať je naštvať slušného človeka. To sedí i na tento film. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama