Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Exner a půvabná studentka řeší záhadnou vraždu, která souvisí s cenným archeologickým nálezem... Detektivní romány Václava Erbena si rychle získaly širokou čtenářskou obec. Zásluhu na tom má i atraktivní a neobyčejně originální vyšetřovatel kapitán Exner. Ten je nejen bystrý detektiv, ale i člověk, který si s chutí užívá života plnými doušky. V Pokladu byzantského kupce svěřil postavu „velkého“ detektiva Jiřímu Valovi, režisér a spoluscenárista Ivo Novák. Na scénáři se také, kromě samotného autora předlohy, podílel i Zdeněk Podskalský. V napínavém příběhu o záhadné vraždě a nesnadné cestě ke znovuobjevení starobylého pokladu se setkáte také s Gabrielou Vránovou, Jiřím Sovákem, Lubomírem Lipským, Josefem Kemrem a řadou dalších populárních herců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a vtipná detektivka z šedesátých let, ve které kapitán Exner pátrá s pomocí mladé dívky po ukradeném pokladu, který měl být zničen za druhé světové války a je zřejmé, že jej někdo spíše zcizil. Půvabné herecké výkony Valy a Vránové včetně všech dalších zúčastněných jsou zárukou kvality a dobré zábavy. Hudba: Zdeněk Liška ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To, co předvedl Josef Kemr na konci, by zasloužilo zapsat mezi legendární hlášky čs filmu. To byl nářez, kulometná palba, a nedělní králík už naservírovaný. Jakkoliv je to vytržené z kontextu, pokud jste před tím neviděli celý film. Jiří Vala a charisma, se kterým utáhne cokoliv. To je u mě český Bond navždy. Lehká, svižná i když trochu zbytečně moc zamotaná krimi komedie (vyhodil bych aspoň postavu profesora). Parádní auta, atraktivní děj, půvabná blondýnka, sympatičtí kriminalisté Libíček, Hrubý a Lohniský. Mladičký Haničinec. ()

Reklama

Muf911 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi doposud nebyl znám. Až jsem tak jednou večer měl náladu na československou krimi, tak jsem na něj narazil. Děj a zápletka jsou tu už dostatečně probrány, co ale nikdo nezmínil je to páně Exnerovo auto. Je docela netypické, aby policejní komisař v Československu poloviny šedesátých let jezdil v naprosto unikátní Bugatti v hodnotě několika desítek miliónů korun! Cennější auto snad nikdy neřídila žádná hlavní postava ve filmu, co si pamatuji. Ani James Bond, ani Steve McQueen. Zajímalo by mě, kam se pak bugatka poděla, jestli je stále v ČR anebo ji nějaký mizera nezašmelil mimo vlast. Nicméně v hlavě mi zůstanou i jiné vzpomínky, než na tohle unikum. Skvělou epizodní roli otce si zahrál Josef Kemr, pohodář Sovák s vousem a pistolí a taky úžasně popletený Lubomír Lipský se zavázanýma oběma rukama, který si ani nevzpomene na tvář své bývalé milenky, se kterou aniž by to věděl, zplodil syna. Film hodnotím 4* a odpustím mu i tu nabouranou pragovku. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to filmy, kdy nějaké dítě vyřeší zapeklitý kriminální případ nebo vědecký problém. Není to sice až tak debilní (a Gabriela Vránová má k dítěti i k debilitě celkem daleko), ale takovému naivnímu příbehu lze velmi těžko věřit. Samotný případ je celkem v pořádku, taková tuctová detektivka, která nenadchne ani neurazí. Veškeré humorné situace má na svědomí Gabriela Vránová a její "soužití" Jiřím Valou, alias kapitánem Exnerem. Rozuzlení mi začalo být jasné už celkem dlouho před koncem. Mít to lepší scénář, nezlobil bych se. 60% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tohle je doslova skvěle natočená slátanina. Samotná detektivka je plná fantastických a naprosto nepravděpodobných zvratů, veřejná bezpečnost připomíná něco mezi policií z amerických kriminálek a Jamesem Bondem, odporná archeologická linka naoprosto nepravděpodobná a obecně notně mimo. K tomu přičtěme řadu bodrých, rázovitých postaviček, které ovšem patří do úplně jiného filmu... Kdybyste mi pustli jakýchkoli pět minut tohodle filmu, dám tomu bez váhání čtyři až pět hvězdiček. Viděno vcelku ovšem pochybuji i o těch třech. Pitomost pozoruhodná především tím, s jakým nasazením se jí zúčastnili herci i kameraman. Jen a jedině pro ten skvělý look a herce hrající jak o živou to u mě není není odpad... Celkový dojem: 55% Zajímavé komentáře: Adam Bernau ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Smaltovaná kuchyňská linka v bytě Holubové (Dana Reimová) má název Norma a vyráběla je smaltovna ve Frýdlantu nad Ostravicí od 50. let až do 90. let 20. století. (sator)
  • Houska (Josef Kemr) má vůz Tatra 600 neboli Tatraplan, osobní automobil střední třídy vyráběný v letech 1948 až 1951 firmou Tatra, n. p. a následně do roku 1952 podnikem AZNP Mladá Boleslav. (sator)
  • Filmovalo se také v obci Bylany a v Kolíně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama