Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný sci-fi horror kombinující originálním způsobem nejen témata upírů, zombie a mimozemšťanů, ale také béčkovou poetiku s velkou podívanou. V době prvních videokazet to byla velká pecka, která si dodnes dokázala udržet určité kouzlo. Výborná úvodní třetina sice ve druhé poněkud poleví v tempu i kvalitě, ale nakonec chytne druhý den pro hutnou závěrečnou třetinu. Příběh šlape, na svůj rozpočet má slušné efekty a také ono neuchopitelné cosi, co se zahákne do paměti a nenechá film spláchnout do úplného zapomnění. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl tento film jako mladík, možná by v mém životě hrály bloncky a zrzky daleko menší roli. Mathilda May byla opravdu pozoruhodná. Těžko říci, jakou byla/je herečkou, ale výstavním kusem nahé ženskosti je skvělým (abych nekecal, z té čtvrt hodiny na plátně je asi půl minuty i zahalená v nějakém prostěradle). Aby film fungoval úplně dokonale, musel by být jasně zařaditelný protagonista popř. někdo, s kým by se divák mohl identifikovat -- tento problém jsem zaznamenal již ve větším množství britských vysoko?rozpočtových sci-fi 20. století. Dost mi nesedla postava hraná Peterem Firthem, trochu moc zkratky a hlavně hodně špatné "neuvedení" jeho postavy, tedy si ho nejde ani oblíbit, ani neoblíbit -- je vám lhostejný stejně jako většina herců, takže nakonec vám jsou sympatičtější antagonisté. P.S. ale jsem rád, že vše skončilo happyendem. Nejlepší film o vesmírných upírech, který jsem kdy viděl. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Má dětská noční můra. Čistě podle námětu je Lifeforce pravověrné béčko. Rozmařile používané efekty a rozmáchlý děj ovšem tvrdí něco jiného. Toby Hooper měl za sebou velice slušně přijatý a výdělečný The Texas Chain Saw Massacre a především kasovní trhák Poltergeist. Studio mu proto odkleplo ambiciózní projekt a režisér se urval ze řetězu. Úvodní pasáž ve vesmíru je napínavá a navzdory vysokému tempu tísnivá. Postupem času kvalita jen klesá a atmosféra zvolna vyprchává. Děsivost táhnou lekačky a nepříjemně mrazivá hudba. Toby Hooper měl talent a nejspíš i temnou stránku osobnosti ventilovanou přes filmy. Některé scény vypadají až nechutně realisticky a jiné zaujmou rozsahem destrukce. Bohužel všechny klady zabíjí přemrštěná délka a mizerní herci. Zapamatovatelná je pouze Mathilda May a kvůli talentu to doopravdy není. Lifeforce má své kvality a díky námětu a fantazii režiséra je do jisté míry výjimečný. Potenciál byl ale mnohem výš. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, upíři, výměna těl, pochybní vědci, telepati, zombíci, kteří jsou jednou vysušení a podruhé takové ty běžné typy. Jako by se autoři nemohli rozhodnout, a tak dali do filmu všechno, co se horrorový žánr nabízí. Ale je tu asi nejkrásnější vetřelec, co se kdy objevil ve filmu, takže za 3. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový mix romantické zombie upířiny ve space alien sci-fi horrorovém hávu. Opravdu je tu skoro všechno, včetně blýskavých digitálních efektů, masových scén a nějaké té nahoty v míře větší než malé. A ač si Tobe zřejmě ukousl mnohem větší sousto, než dokázal pozřít a přetavit v bezbolestně koukatelný shit, největším negativem snímku není jeho mišmašovitost, kostrbatý scénář, podivné dialogy a ještě podivnější scény (masochistická sestřička), ale jeho délka. Některé scény jsou zbytečně natažené, některé jsou zbytečné úplně, sestříhat to minimálně o dvacet minut, mělo by to i švih. Asi třikrát jsem u toho usnul. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 1985. A John Dykstra si odnesl cenu za Nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Britskí vojaci sú vyzbrojení útočnými puškami Steyr AUG, tieto zbrane však nikdy Britská armáda nepoužívala. (Dajman)
  • Podľa dokumentov na Blu-Ray mala pôvodne mimozemská vesmírna loď vyzerať ako obrovský penis. (Dajman)

Reklama

Reklama