Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

InJo 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná matlanina vesmírné sci-fi a staromódní upířiny, která nejvíc dojíždí na to, že se za celou dobu nedokáže rozhodnout, zda chce být temným áčkem, nebo zábavným brakem ve stylu studia Hammer. Každopádně bych takový film tipoval spíš na 60's, maximálně 70's. Minimálně jedna hvězda je samozřejmě za oslnivý hrudník ústřední krásky. ;-) 60 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to docela solidní sci-fi horor, který na tehdejší dobu místy oplývá neskutečným množstvím pozitivní energie. Začátek filmu se pro mě nese sice v lehce nudném duchu, protože kromě gumových netopýrů a nahé ženské mě to moc nezaujalo. Potom se však film rozjel a divák si mohl užívat jakousi formu upířiny. Záhadní tvorové se opravdu činili a tak nebylo o mrtvoly nouze. Jenže pak přišla třetí část příběhu, kdy se začnou hromadně stávat z lidí zombíci a v tu chvíli u mě snímek opět klesl. Zombie nemám v lásce skoro vůbec a zvláště ne poté co je v ně promění počítačově udělaný modrý záblesk, který se tam půlhodiny prohání po obrazovce a zároveň ničí i domy. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Má dětská noční můra. Čistě podle námětu je Lifeforce pravověrné béčko. Rozmařile používané efekty a rozmáchlý děj ovšem tvrdí něco jiného. Toby Hooper měl za sebou velice slušně přijatý a výdělečný The Texas Chain Saw Massacre a především kasovní trhák Poltergeist. Studio mu proto odkleplo ambiciózní projekt a režisér se urval ze řetězu. Úvodní pasáž ve vesmíru je napínavá a navzdory vysokému tempu tísnivá. Postupem času kvalita jen klesá a atmosféra zvolna vyprchává. Děsivost táhnou lekačky a nepříjemně mrazivá hudba. Toby Hooper měl talent a nejspíš i temnou stránku osobnosti ventilovanou přes filmy. Některé scény vypadají až nechutně realisticky a jiné zaujmou rozsahem destrukce. Bohužel všechny klady zabíjí přemrštěná délka a mizerní herci. Zapamatovatelná je pouze Mathilda May a kvůli talentu to doopravdy není. Lifeforce má své kvality a díky námětu a fantazii režiséra je do jisté míry výjimečný. Potenciál byl ale mnohem výš. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Tobe Hooper sa podujal na to, že sfilmuje novelu "Space Vampires", ktorú napísal v roku 1976, uznávaný anglický spisovateľ Colin Henry Wilson. Podarilo sa mu to v roku 1985. Natočil výborný sci-fi horror - "Lifeforce". Film o mimozemských vysávačoch ľudskej energie, ktorí sú akýsi špecifický druh vesmírnych vampírov, dokáže diváka zaujať originálnym príbehom, znepokojivou atmosférou, kvalitnými hudobnými podkladmi a dobrými hereckými výkonmi. Ja som sa pri tomto titule rozhodne nenudil. Výborne namiešaný mix vampirizmu, zombie a sci-fi horroru. **** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený podle románu Vesmírní upíři od Colina Wilsona, který byl inspirovaný Stokerovou klasikou Drákula. Literární předloha je vlastně moderní kosmická parafráze klasické upířiny ve stylu gotického románu. Skloubit v jednom filmu upírské téma, zombijský horor a čistokrevnou sci-fi může být na první pohled ptákovina, a tak film taky konec konců dobová kritika vnímala a doslova ho rozcupovala na kousky. Scény v kosmu jsou na dobu vzniku natočené velmi zručně se snahou o maximální autentičnost a stejně tak působivé jsou i záběry hořícího města a lidí zasažených panikou. Kvalita triků pochopitelně odpovídá své době, s tím se holt nic nenadělá... Ve filmu se neobjevily žádné velké hvězdy, jen jednu z vedlejších rolí dostal Patrick Stewart ze Star Treku.  Hororová sci-fi s béčkovou patinou stojí za vidění, pokud k ní přistupujete s výrazným nadhledem.. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • V rozhovoroch s Billom Malinom, ktorý hral jedného z mužských upírov, film počas výroby prekročil plán. Z tohto dôvodu neboli niektoré dôležité scény nikdy natočené a film bol naraz ukončený, pretože štúdiu jednoducho došli peniaze. (Dajman)
  • V poslednej štvrtine filmu sa príbeh dostal od mimozemských upírov, ktorí konzumujú ľudskú životnú silu, v podstate k zombie moru. (Dajman)
  • V scéne, v ktorej je posádka zobrazená ako sa vznáša v nulovej gravitácií, majú všetci vlasy zvesené nadol, (Dajman)

Reklama

Reklama