Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Solídne béčko, ktoré vás zo začiatku motivuje dobrým gore, no nezaostáva ani v atmosfére, vďaka dobrému hudobnému doprovodu. Film ku koncu nadobúda úplne iný zmysel ako ste si mysleli a končí skvelým gorefestom. Hooper vedel ako niečo dobre natočiť, bohužiaľ stopáž je dosť prepísknutá a herci mi nejako nesadli... 60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. CITÁT - Tady si musíš dát pozor. Hlavně na lis.......... Lis v místní prádelně Blue Ribbon ochutnal lidskou krev a chce jí víc. Kdo si nedá pozor zemře. CITÁT - Dnes vymandloval ženskou....... Myslím, že díky Stephenu Kingovi mohu z klidem přijmout myšlenku o stroji posedlém Ďáblem. Ať už je to mandl nebo lednička. CITÁT - Jdu do márnice........ Bohužel jsou nehody a smrti u mandlu strašně umělé a nevěrohodné. Někdy mi připadalo, že aktéři na smrt sami do stroje strkaj ruce a kousky oděvů. Je prostě vidět, jak to herci hrajou. Je to silný, leč špatně zdramatizovaný příběh. Řvaní, křičení a hekání na konci filmu je spíš směšné než skutečné. CITÁT - Chraňte se lidí, kteří nemají část těla........ ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkových béčkách je krásný to, že ač je to kolikrát sebevětší blbost, dokážete autorům leccos odpustit pro tu neopakovatelnou atmosféru a mnohdy velkou dávku naivity. V případě Děsu v prádelně je pak králem večera splašený mandl, který semele vše, co se do jeho blízkosti dostane. Ačkoli má zde Robert Englund v porovnání se sérií Noční můra výrazně slabší výkon a fatalita si s absurditou mnohdy podávají ruce, je zde pěkný výčet solidních gore scén a nefalšovaná oldskůl atmosféra. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Démon vtělený do mandlu.To je hlavní zápletka tohoto brutálního béčka od otce Texsaského masakru.Hooper vsadil na Englunda,coby hlavní role majitele prádelny a rozhodně udělal velice dobře.Kromě příjemně stupidního děje(za jehož nápadem je sám veliký Stephen King-film je inspirovaný podle jeho stejnojmené kinhy) se většina úspěchu vozí právě na kvalitě tohoto herce. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Stephen King by ukryl děsivé zlo i do obyčejného kroužku na klíče. Ale ztvárnění jeho ďáblem posedlého mandlu mi přišlo víc jako pohádka. Ostatní filmy by se tak nějak daly chápat, že by se skutečně mohly stát. To ovšem neznamená, že se mi to nelíbilo. Naopak. A na Roberta Englunda se člověk vyloženě těší. Doporučuju vidět s dabingem, protože Jan Přeučil mu dodává na děsivosti a slizkosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)
  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)

Reklama

Reklama