Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je parádní béčko který u nás vydal na VHS před několika lety Intersonic, ted ho vydaly na DVD ale bohužel jen s dabingem(naneštěstí ten starý), ale tohle je prostě parádní béčko kde Englund hraje jak o život:-) a jeho maska je geniální. MAndl je parádně strašidelný a když se dá do pohybu tak je radost pohledět, správně vygruntovaná konec je dokonalý. PRostě béčko jak má být. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Který z nich vzbuzuje větší respekt, giganticky-starožitný mandl, nahánějící strach už pouhým pohledem na jeho monstróznost (posléze jím být vymandlován až na dřeň)... nebo chlípná úlisnost stárnoucího majitele prádelny Mr. Garleye (Robík Englund se vyžívá), jehož slizounské ruce sápající se na dívčinu hebkou šíjí, nejsou jistě tou méně nepříjemnou volbou. "Je něco horšího než ďábel v nás, ďábel v těch druhých!" - William B. Garley ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šroťák je roztomilá hororová povídka od Stephena Kinga a Tobe Hooper ji přetavil v neméně roztomilé hororové béčko. Se vším, co k tomu patří. To je sice i slabomyslnost scénáře a dialogů, nemluvě o tom, že postavy se zde chovají opravdu extrémně nemožně, nicméně za šťavňaté gore scény a charisma titulního mechanického zabijáka mu ty tři hvězdy rád nechám. Mimochodem, scéna, v níž polda a jeho pobožný kamarád vymýtají démona z desetimetrového stroje, načež se ten nakrkne a začne je nahánět po budově, je vskutku nezapomenutelná... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Někdy se nestačím divit co že si to ti tvůrci na nás zase vymysleli. Tentokrát je posedlý obří mandl, který sem tam někoho trochu přežehlí. Docela hodně bizardní a někdy nechutné. K tomu majitel prádelny co má víc protéz a pod než vlastního těla. Ps -nevěřte lidem co nemají všechny části svého těla. Docela solidní brutalita a napětí. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Stephen King by ukryl děsivé zlo i do obyčejného kroužku na klíče. Ale ztvárnění jeho ďáblem posedlého mandlu mi přišlo víc jako pohádka. Ostatní filmy by se tak nějak daly chápat, že by se skutečně mohly stát. To ovšem neznamená, že se mi to nelíbilo. Naopak. A na Roberta Englunda se člověk vyloženě těší. Doporučuju vidět s dabingem, protože Jan Přeučil mu dodává na děsivosti a slizkosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)
  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)
  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)

Reklama

Reklama