Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl už kdysi dávno, ale v mizerné kvalitě. Nyní jsem měl možnost kouknout na DVD. Je to zcela něco jiného. Když máte krásný obraz a čistý zvuk, pak jsou scény, kdy mandl vtahuje a drtí těla, ještě brutálnější. Mandl byl opravdu profesionálně zhotovený a já jsem během filmu měl po celou dobu husí kůži. Vzpomněl jsem si totiž, na dobu, kdy jsem měsíc pracoval v Bulharsku na mandlu. Byly tam ty stejné pracovní podmínky, dokonce nám zabavili pasy a nedali nám 3 dny jíst. Žádné bezpečnostní zařízení a bylo tam takové horko, že jsme pracovali nazí a měli na sobě pouze zkrácený bílý plášť bez rukávů. Jednou se mi taky stalo, že jsem byl nepozorný a mandl mne za plášť zachytil. Začal jsem ječet a vší silou jsem plášť roztrhal. Stačila chvilka a zřejmě by se se mnou stalo to, co ve filmu. Na to přišel ředitel a veřejně mne pokáral. Mandl se nachází na Slunečném pobřeží a žehlí prádlo pro všechny hotely na pobřeží, tak si to asi umíte představit. Podotýkám, že jsme nevěděli kam jedeme a co tam budeme dělat. Byl to výměnný pobyt studentů z VŠ a vše jsme se dozvěděli až na místě. Byl to můj největší horror v životě. A to už nemluvím o tom, že když jste na pokoji rozsvítili světlo, příběhlo najednou i 20 švábů..... brrrrr ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkových béčkách je krásný to, že ač je to kolikrát sebevětší blbost, dokážete autorům leccos odpustit pro tu neopakovatelnou atmosféru a mnohdy velkou dávku naivity. V případě Děsu v prádelně je pak králem večera splašený mandl, který semele vše, co se do jeho blízkosti dostane. Ačkoli má zde Robert Englund v porovnání se sérií Noční můra výrazně slabší výkon a fatalita si s absurditou mnohdy podávají ruce, je zde pěkný výčet solidních gore scén a nefalšovaná oldskůl atmosféra. ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh s několika "nepěknými", poněkud brutálními záběry. Co ale jaksi jiného čekat od vražedníka, jímž je jeden starý, hrůzu nahánějící mandl, že. Ten totiž má chuť drtit a skládat vše jako prostěradlo dokonce i když je vypnutý. A podivného majitele prádelny Gartleye to zdá se ani moc nepřekvapuje... Snad tomu přijde na kloub místní polda. No a více už zmiňovat nebudu, však se již podívejte sami... [8/1O] (The Mangler, USA+AUS+ZAF, horror) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Napadalo ti, že by ten šroťák mohol byť posadnutý?“ – „Ako prvé.“ Ľudí žerúca chladnička, policajt obrovským KLADIVOM ROZBÍJAJÚCI DÔKAZNÝ MATERIÁL, zdravotníci prizerajúci sa, ako im pred očami pacient pľuje krv - a iné kuriozity ponúka nevydarené béčko Tobea Hoopera, ktorý kedysi omylom nakrútil TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU a POLTERGEISTA a odvtedy býva pokladaný za žánrovú ikonu. K tej mal v mojich očiach vždy ďaleko. V lepšom prípade priemerný remeselník (PANOPTIKUM, MÁRNICA), v horšom... kto videl KROKODÍLA, vie. Toto je adaptácia poviedky Stephena Kinga (v slovenčine vyšla v zbierke Nočná zmena ako Mangeľ). Kto ju čítal, môže byť prekvapený, že sa namiesto krátkometrážnej verzie jedná o celovečernú. Tobeovi ale ani natiahnutie minutáže nestačilo a tak do deja násilím zakomponoval afektovaného Roberta Englunda (ktorého postava v temnej a vydarenej poviedke nebola). Bohužiaľ, s jeho zbytočnou postavou sa pozornosť strháva od pozoruhodného mangľu ku kravinám o „ľudských obetiach“. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Démon vtělený do mandlu.To je hlavní zápletka tohoto brutálního béčka od otce Texsaského masakru.Hooper vsadil na Englunda,coby hlavní role majitele prádelny a rozhodně udělal velice dobře.Kromě příjemně stupidního děje(za jehož nápadem je sám veliký Stephen King-film je inspirovaný podle jeho stejnojmené kinhy) se většina úspěchu vozí právě na kvalitě tohoto herce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)
  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)

Reklama

Reklama