Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ptákovinu a dostala jsem... ptákovinu. Ale tak zábavnou a svěží, že jsem se začala těšit na pondělky. Od "Okresního přeboru" (Náhoda? Nemyslím si.) tady nebyl lepší komediální seriál, na některé scény budu ještě dlouho vzpomínat. A abych nezapomněla, životní role Martina Hofmanna, v "Ulici" je toho kluka škoda. BUDE KAŠE? ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak a je konec. Konec to byl pro mě docela napínavý. Hlavně z pohledu všech těch docela zajímavých postav a možností, kdo další si bude něco přát. Ač teda poslední sobecké přání na svůj potenciál nedopadlo nijak extra dobře z pohledu zábavy. Co nejde tvůrcům upřít je štěstí na hlášky. Snad v každém díle se vypálí minimálně jedna famózní replička a většinou jich bylo i víc. Taková kukla od můry a poslat do tepláků, to se jen tak nezapomene. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Vyšlete mezi lidi sádrového trpaslíčka plnícího přání a začnou se dít podivné věci, zpočátku nehumorné, leč s přibývajícím časem stále vtipnější. Celkově je to poměrně slušný úlet, který je tvořen pestrou změtí originálních nápadů, i když s trochu proměnlivou úrovní, těží z velice zajímavé myšlenky, je kvalitně zahraný a má docela překvapivou pointu. 65 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A kurva, toto bolo čo? Tešil som sa na klasický, český humor o sile okamihu, v ktorom je obyčajnosť tak výnimočná, no toto je jak zlý vtip, v ktorom herecké výkony pôsobia tak amatérsky, že sa jednoducho nedalo inak, ako len "vypnúť". Čo sa týka námetu ako takého, tak to sa radšej ani nebudem vyjadrovať. To je ostuda .. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc, tenhle Trpaslík. Od téhle dvojice scénáristů jsem, koukám, viděl Čtvrtou hvězdu a Kdyby byly ryby a od Prušinovského ještě něco málo k tomu, a všechno to nestálo za moc, někdy dokonce i podstatně za méně. Tenhle nápad a jeho zpracování bylo ale natolik trhlé, v tom dobrém smyslu, že mě to až překvapilo, a to dokonce i, na Českou televizi, určitou mírou nekorektnosti. Suchánek, Procházková, Hofman, Taliánová, Nárožný... se do svých rolí hodili a jejich etudy prostě stálo za to sledovat. Prostě to bylo fajn. Asi ne úplně celé díly, mělo to svoje slabší i silnější chvilky, ale celkově je to pro mě překvapením, jaké jsem z české televize i České televize skutečně nečekal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Seriál se natáčel ve městě Nymburk, ovšem domov důchodců, kde žije Luďkův dědeček (Josef Abrhám), se natáčel na zámku v Lysé nad Labem, ve kterém skutečně domov důchodců je. Interiér Luďkova gymnázia představuje přilehlá základní škola Komenského. Díky vypsanému konkurzu se v seriálu objeví množství obyvatel Nymburka. (sarianna)
  • V první epizodě seriálu je řečeno, že se táta Jarda (Michal Suchánek) kouká s dědou na fotbal. V televizi je však jasně vidět, že se dívají na hokej. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama