Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojice Kolečko-Prušinovský vytasila po Okresním přeboru a Čtvrté hvězdě už svůj třetí seriál. Trpaslík je sice z těchto děl zatím nejslabší, ale zároveň stále velmi kvalitní. Konečně se zas objevil seriál, který má nějaký nápad, a v tomto případě to hodně připomíná starší díla od autorů jako Vorlíček, Macourek....Kvalita většinou stojí na jednotlivých přání, z nichž nejvtipnější dopad má "Úterý", to opravdu stojí za to :) :) Krkem občas leze různé podbízivé moralizování, ale chválabohu je to stále dělané s notnou dávkou humoru, a nedostáváme se tak do způsobu propagace v zahraničních filmech... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem se těšil - Jakkoli název maličko mate, když jednomu slibuje dokument o Michalu Suchánkovi..;) - a doufal, že se kluci vrátí v plný síle.. Ale tady je vidět, že právě absence jakýchkoli tvůrčích mantinelů, může být, a ve většině tuzemských případů taky je, jen na škodu.. Takhle to vypadá, že Prušiňák přijel zase bohužel na Kolečkovém invalidním vozíku, se zábavou sice zhusta nekorektní - Sama osoba Michala Suchánka už dost naznačovala předem.. - zato však silně jaksi nekonkrétní, bez síly Kober a užovek, neživou a dost povrchní.. Slaboučká satira a bizarní hybrid žánrů i poetik.. Byť tedy nezřídka na samé hraně korektnost.. Jakkoli často znovu hlavně zdánlivě.. Suchánek ovšem výtečný, zvlášť když se nedrží scénáře.. Stejně jako třeba nevyužitý Nárožný či už léta svůj potenciál skrývající Martin Hoffman.. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bizarních českých seriálů se poslední dobou vyrojilo dost a dost, např. Kosmo nebo Vyšehrad. Teď tu máme Trpaslíka, který má hezký nápad a ze začátku je vskutku poutavý. Ale po třetím díle, máte pocit, že se seriál nedokáže nikam posunout. Drží prostě svojí linku a nevybočuje, což je podle mě škoda. Některé fóry jsou bezvadné, některé jsou šílené a některé lehce trapné. Každopádně si to ty tři hvězdy zaslouží a tleskám za originalitu. Nejlepší postavy pro mě: Suchánek, Hofmann! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se to odhaluje ve chvílích, kdy se to pokouší moralizovat - když pochopíte, co je podle Kolečka správně a co za vším tím výsměchem stojí. Obecně mi není blízké vysmívat se slabším, a to je základ Kolečkova resumé. Plus všechny ty klišé a stereotypy, z nichž většina je odkoukaná z amerických komedií, takže v českém prostředí působí extrémně nepřirozeně. Když se k tomu připočtou špatně vedení dětští herci, kteří by to měli táhnout... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. K prvnímu dílu jsem přistupoval dost skepticky, celé mi to přišlo jaksi podivné a velmi zvláštní... ale pak se to stalo. Luděk se změnil na negra, na scénu vkráčel geniální Martin Hofman a už to jelo. Objevil se seriál, který mě začal bavit a který je díl od dílu lepší. Geniální humor, kotel hlášek (hlavně excelující Michal "dokud jseš černej, tak jsem pro tebe pan Staněk" Suchánek, již zmíněný Hofman a neskutečný Josef "bude kaše?" Abrhám). Dětští herci jsou skvělí, situační komika je naprosto perfektní a děj skvěle graduje a velice pozitivní na tom je to, že se to celé odehrává v jednom týdnu. Po Kosmu další výborný český sitcom a po Nádraží a Bohémě další zajímavý a kvalitní domácí projekt. Mám z tvorby ČT velikou radost a doufám, že jí to vydrží. A pak, že štít Kapitána Ameriky nic neumí. Trpaslik! 90%. Sobotní finále bylo naprosto dokonalé, takhle skvěle jsem se dlouho nebavil. Díky za tenhle seriál. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • V první epizodě seriálu je řečeno, že se táta Jarda (Michal Suchánek) kouká s dědou na fotbal. V televizi je však jasně vidět, že se dívají na hokej. (ČSFD)
  • Luděk Staněk v seriálu slaví 15. narozeniny, dle průkazky, kterou předkládá policii, je tedy v seriálu toho dne 2. 6. 2016. Ten den otec (Michal Suchánek) sleduje hokejový zápas Litvínov - Třinec, ovšem tou dobou už se hokejová utkání extraligy (playoff) nehrají, jde zřejmě o rok staré finále Litvínov - Třinec, které se hrálo 15. 4. 2015 a Litvínov prohrál 0:1 (Georgius.Qui)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama