Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (129)

Jino 

všechny recenze uživatele

Tak to je sousto. Šílená rodinka je zpět, tentokrát to ale už není horor, spíše komedie, tolik kostí co tady jsem viděl myslím že naposledy v Armádě temnot a to byl aspoň černý humor, ale tohle? Jednu hvězdičku dávám za Dennise Hoppera a jeho šílený výkon, který mě už po chvíli začal nudit a za tam toho borce s tou kovovou destičkou v hlavě - ten se mi strašně líbil. Co ale filmu značně podráží nohy jsou již tady mnohokrát zmiňované kulisy kostí, které měli ukázat jak to u nich doma vypadá. Ale svou neustálou přítomností (což je skoro v každém záběru v druhé polovině filmu) začínají lézt na nervy. Dost špatné. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle styl mám opravdu hodně v oblibě. Dvojka Texaského masakru vyhání všechny možné úchylnosti do maxima, značně vše přehání a chrlí na nás jednu divnější postavu za druhou... a Leatherface je zde ještě jedna z těch normálnějších. Bizarnost je slovo, které tento film vystihuje snad nejlépe. Navíc, hlavní hrdinka nejenže je charismatická, ale počíná si docela inteligentně, takže jen ona sama vydá za 15 nablblých teenagerů. Co se týče dalších postav, Leatherfaceův brácha je jeden z největších magorů, které jsem měla šanci v rámci žánru vidět. A náš milý zabiják s nezdravou fixací na svou motorovku? Inu, umíte si představit zamilované a přerostlé pětileté děcko? Tak přesně takhle na mě působil:). Gore scén je tu hojně, ale dočkáme se i velmi osobitého humoru, výtečných hlášek a slušných hereckých výkonů. Zbývá dodat, že pokud čekáte něco podobného jako byl první díl, radši na to rychle zapomeňte, protože tohle je opravdu o něčem trochu jiném. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne chápem skalných fanúšikov pôvodného MASAKRU Tobe Hoopera a aj ja by som asi s ťažkosťami prekusol, keby sa z pokračovania môjho milovaného filmu stala groteska. Ja síce patrím ku fanúšikom geniálnej ,,jedničky,, ale rozhodne nie som jeden z tých, ktorým visia po stenách plagáty z filmu či napodobeniny Leathefaceového ksichtu a preto som pri sledovaní necítil bolesť, hnev či žiaľ. Práve naopak. Skvelo som sa zabával a bral film nie ako katastrofu, ale ako jeho mimoriadne zábavnú paródiu s nezabudnuteľným Dennisom Hooperom, sympatickou hlavnou predstaviteľkou ( ktorá by však občas mohla zredukovať svoj vreskot ) a vynikajúcimi gore trikmi a maskami majstra Saviniho. Tak mi prosím odpustite. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby som sa na to aj pozeral ako na nejakú paródiu, je to príliš nudné, aby som sa priklonil k dvom hviezdam. Tých pár fórikov a jedna dobrá ľakačka je však príliš v úzadí na úkor trápneho behania, vrieskania, kecania a žiadneho zabíjania. Ešte aj Zombieho vykrádačka tejto "klasiky" DOM 1000 MŔTVOL bola o trochu lepšia. A nie je tu ani jeden záber na vypleštené očné buľvy... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooper opět boduje, pokračování Texas Chainsaw Massacre 2 pojal sice malinko jinak než svou kultovní prvotinu z roku 1974, ale dílo se podařilo. Místo brutální naléhavosti a krvavého psycha prvního Texas Chainsaw Massacre divákovi servíruje parádní komediální a řádně uchýlnou gore jízdu, u které zaplesá srdíčko každého hororového nadšence. V tomto volném pokračování se dočkáme příběhu rozhlasové moderátorky Stretch, která se shodou náhod zaplete s podivnou rodinkou Hewittových a nakonec skončí v jejich bizardním doupěti, kam ji na pomoc přichází nekompromisní Dennis Hopper vyzbrojen třemi motorovými pilami. Snímek disponuje pořádně černým a ujetým humorem, slušnou dávkou gore a perfektními komediálními prvky jako jsou: souboj motorovými pilami, vražedné choutky stoletého dědy Hewitta nebo ztřeštěné honičky uvnitř krvavého doupěte. Jedniné co film dost podsekává je přílišné natahování děje. Jinak se jedná vskutku a parádní zábavu. U mě za čtyři silné hvězdy. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Kontroverzní „řeznický“ obal alba „Yesterday and Today“ od skupiny The Beatles je možné zahlédnout na stěně v rozhlasové stanici. (henrycruel)
  • V rozhlasové stanici můžete vidět na stěně plakát skupiny Fine Young Cannibals. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno