Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Závidím lidem, kteří si Texaský masakr motorovou pilou 2 dokázali užít. Já se snažil a rozhodně jsem od filmu neměl žádná velká očekávání - dopředu jsem věděl, že pokračování si jde svou vlastní cestou hororové komedie a s prvním Texaským masakrem téměř nic společného nemá. Nicméně i jako samostatný úkrok jiným směrem mě to absolutně minulo, nebavilo a ke konci už otravovalo. Nepříčetný Dennis Hopper mávající kolem sebe motorovou pilou je sice silné lákadlo (na něj jsem se těšil nejvíc), bohužel tím ospravedlnění přítomnosti jeho postavy ve filmu končí a moc překvapivého toho ke konci nepředvede. Zbytek už snad ani nemá smysl zmiňovat - poslední minuty snímku v lepším případě kopírují první díl, v horším případě se snaží o podivný parodický humor, nad kterým jsem jen kroutil hlavou - to vše v kýčovitých kulisách, které dovolil vyšší rozpočet fušerského studia Cannon Films. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S úplným zděšením jsem zjistil, že jsem dosud neviděl dvojku trojku a jelikož se za měsíc chystám na Texas, kdy jindy to dohnat než teď hned... TCM2 má jednoznačně smůlu, jak kultovně dobrý špinavý psycho je jeho předchůdce. A přišlo mi to samozřejmě jako totál p*čovina, ale taky skvělá buranská komedie a sranda od začátku do konce, taková groteskní 80's modifikace originálu s prvky TWO THOUSAND MANIACS a třeba TOBACCO ROAD. Slušně podhodnocený. Líbila se mi skvěle přehraná trojice záporáků (hahah ten Moseley!) potažmo děda, Dennis f*cking Hopper i ta výtečná lokace jak z pouťovýho hororu - lidská jatka v kombinaci s kýčovitou battle land atrakcí. Takže kdokoli do toho půjdete, zkuste se odvázat, odprostit a naladit na parádní halloweenskou párty ujetost. Vzít tohle jakkoli vážně se těžce nevyplatí. Jinak, ten vliv na Zombieho HOUSE OF 1000 CORPSES je přímo m-e-g-a. "Lick my plate you dumb dick!" ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již úvodní sekvence dává naprosto zřetelně na vědomí, že se druhý díl neponese v rytmu toho prvního, nýbrž uvidíme film, který je sám pro sebe vlastním vesmírem a zdaleka nesedne každému. Soudě dle zdejšího hodnocení lze dokonce tvrdit, že tohle nebyla krevní skupina takřka nikoho. Bylo to skutečně debilní v tolika směrech, že dojem zdaleka nezachránilo několik úsměvných scén s psychopatickým šerifem. Dojem z filmu mi taktéž kazila svým nemastným výkonem Caroline Williams ve velmi debilně napsané roli. Údajně "kultovní" scénku ze spíže považuji za jednu z nejdebilnějších, a to co zde udělali z Leatherface je vyloženě smutné. [15 %] ()

movie 

všechny recenze uživatele

I s úctou k nedávno zesnulému Hooperovi musím napsat, že to byl skutečně muž dvou max. tří filmů. Pokračování jeho žánrové klasiky je svým způsobem absolutním protipólem k původnímu dílu: místo ztísňujícího avatngardního horroru servíruje hysterickou slasher satiru, bohužel nezná míru a tak tam kde by stačilo max. 75 min nám nakladá stominutou šílenou jízdu u které jsem se místy nemohl samou nudou ani soustředit. Dennis Hopper v čiré zoufalosti nepředvádí nic ani zdaleka zajímavého a Caroline Williams má super šortky, ale většinu filmu tak nepřiměřeně vříská, že jsem zhruba každé dvě minuty mačkal tlačítko mute. Hrecky to obecně působí tak, jakoby Hooper přišel na plac a všem řekl: zahrajte to co nejvíc ujetě umíte a pořádně se odvažte. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od syrové a vážně míněné jedničky, je dvojka roztomilou absurditou na pomezí mezi hororem a komedií a velmi vtipnou sebeironickou hrou, která paroduje jak horory s jejich "smrtelně" vážnym laděním, tak komedie a jejich "nevázanost". Hooper natočil geniální pokračování, právě proto, že téma "masakru" uchopil naprosto jinak a stvořil nový originál. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Novinář John Bloom si zahrál ve filmu návštěvníka kina. Je uvedený v titulcích, ale veškeré jeho scény byly vystřiženy. (Chatterer)

Reklama

Reklama