Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kvůli jedné písničce, duetu Nohavici a Cmoríka, jsme s mužem vyzkoušeli tento amatérský pokus o film. Je zajímavé, že když je něco moc špatné, může to být zároveň i zvláštním až zvráceným způsobem zábavné. Ačkoli obvykle dávám jednu hvězdu ve zlosti a rozčarování, tak tohle je taková rozjuchaná a pobavená hvězdička - celou dobu jsem totiž jenom nevěřícně žasla. ()

spacylemon odpad!

všechny recenze uživatele

Šiško-wronkovská mafie opět útočí! Tentokrát na poli filmu... Stejně jako roky kurvili hudební ceny, i ten film není nic jiného, než showcase retardovaných oveček, které pasou (plus prezentace reklamních partnerů). Že se toho dobrovolně účastní i Jarek Nohavica, je pak poslední důkaz jeho absolutní ztráty soudnosti (btw. nejhorší herecký výkon ever; jakože fakt, to bolí). Neskutečné, slezští patrioti natočili film kajsyk z Beskyd/Těšínska, ve kterém se ale mluví "žižkovskou pražštinou"; tuhle zvrácenost jsem řešil už u Doktora Martina, nemá cenu se opakovat (zkrátka polskou herečku dabuje pražanda Vagnerová)... Doufal jsem aspoň, že tam bude víc parodických momentů jako z Cimrmana/Limonádového Joea ("nejsem tvůj otec, jsem tvůj syn"). (No, byla to přece parodie, že jo. Že jo?!!!) Vtipný byl taky celý ten svět, ve kterém je skupina Doga hudební legendou, hahaha. Bohužel bylo toho příliš málo. Šetřím "odpad!ama", dva roky jsem ho tady neudělil a dokonce přes 9 let českému filmu. Tohle je ale ultimátní debilita. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš nás týral už několikrát, naposledy nás i jeho draka bolela hlava. Ale zkouší to dál. Za scénářem tentokrát stojí Petr Šiška, který je podepsaný pod několika pochybnými televizními projekty, psal texty, pomáhal několika hudebníkům a fušovat scenáristicky do filmu zkusil poprvé. A je to znát. Příběh je o ničem, Patrik Děrgel chce udržet rozpadající se kapelu, pomoct mu má vyžilá hvězda Martin Dejdar, okolo se motá několik dalších jalových postav, pak přijde zbytečné cameo Jarka Nohavici, který ale aspoň zazpívá. A je konec. Palec dolů. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, přiznávám se. Mám úchylku na blbé české product-placement filmy. Pokud se chcete podívat, jak je to špatný, tak vás to nezklame. Nejlepší byla paradoxně ta mladá kapela, která měla i celkem slušné písničky (ale soundtrack si shánět nebudu). Film nějakou dobu i dodržuje šablony, které si nastavil. Chvíli to vypadá, že by to mohlo fungovat jako obyčejná šablonovitá romantická komedie. Mladík vs. starý rocker, princezna vs. rockerka. Jen občas to scenáristovi ujede. Proč se hlavní princeznička, která si potrpí na dokonalý vzhled, koupe nahá v řece? To má přece dělat ta drsná rockerka. A proč je ta první sexuální scéna trapná jako ty z Rafťáků? Ahoj, vidím tě nahou, pojďme si za...ehm. Product placement tak trapný, až pobaví. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku si dohromady vysloužily okouzlující a éterická Sára Sandeva a živočišně rajcovní Michalina Olszańska. Jinak je tenhle film tragédie ze všech stran. Poslední dobou mě baví sledovat několik kinematografických proudů, jedním z nich je kategorie "současné špatné české filmy" (což jsou téměř všechny), po zkušenosti s příšernými Muzzikanty jsem ovšem v pokušení toho masochismu nechat. Tragicky napsáno, neumětelsky zrežírováno, všude samí nekvalitní herci a ještě si to hraje na obhajobu muziky před "popovými sračkami". Jak aspoň na vteřinu věřit parodiím na Michala Davida od člověka, co si do filmu pozve těšínskýho udavače Nohavicu a pracuje pro TV Šlágr? O obsazení rodiny Wronků a dalších neherců ani nemluvě, a to včetně sladkých hošíků Děrgela a Callty. Nefunguje tu nic, vlastně se to ani nepodobá filmu, jen takový improvizační estrádě, o karikovaných charakterech Dejdara, Lichého a hlavně trapně ubohého "rockera" Kříže se nezmiňuju vůbec, nebo se rozčílím. Ale jedno pozitivum tu vidím. Česká republika musí být opravdu bohatá země, když se najdou peníze na takovou slátaninu. To je fajn, peníze evidentně jsou. Jen ty dobrý filmy tu ještě chybí. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)
  • Pôvodný scenár bol poskytnutý študentom FMK, UCM v Trnave, na analýzu v rámci hodín réžie. Prednášal ho sám režisér snímku Dušan Rapoš. (DobraVila)

Reklama

Reklama