Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (205)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr měl trailery, které moc do kina nelákaly, ale mě se celkem líbily a filmu jsem věřil. A když, se objevily velmi pozitivní ohlasy, tak nebylo o čem, a chtěl jsem to vidět v kině. A s klidným srdcem mohu přiznat, že jsem z kina odcházel dost spokojený. Králíček Petr je taková drzá pohádka pro děti, kterou si mnohem více užijí dospělí, kteří mají stále v živé paměti kreslené pohádky Looney Tunes a nebo komedii Sám doma. Režisér Will Gluck pojal film mnohem odvážněji a hravěji, než se z trailerů mohlo zdát, a tohle jsem opravdu nečekal. Gluck je hodně cynický, nemá zábrany v černém humoru, a spoustu scén tlačí až do absurdit. Ale ono to funguje, jelikož to má Gluck pevně v rukou, a moc dobře víc, co chce vyprávět. Ví, kde přidat a kde zas ubrat. Velkou oporu má v parádně obsazených hercích, kteří si své postavy naprosto užívají. Domhnall Gleeson skvělé přehrává a jeho boj se zvířaty je vtipný a opakovaný humor zde funguje, a milostné sbližování v jeho podání je zajímavé a zábavné. Rose Byrne je opět okouzlující, a krásně prodává svou postavu, radost a lásku. Film má velmi pěkné triky, díky kterým jsem si užil spoustu scén(loupež jídla, boj o dům, montáž cestování, souboj). Králíček Petr je velmi příjemná oddychovka, která mě dost sedla a těším se až jí někdy zas uvidím znovu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paddington z animované divize Sony. Králíček Petr sice v pokladnách uspěl, ale kvalitativně měl těžké srovnání právě s dvojkou výše zmíněného. A za sebe asi můžu říct, že se mi oba díly s medvědem líbily o trošku více než nezbedný králík. Ten má stejně jako Paddington potíže s klanem Gleesonů, tentokráte s mladším z nich, takže se musí o to víc otáčet. Balancoval jsem mezi 3-4 *, jelikož mi občas docela vadilo, že tvůrci záměrně cílili na děti, resp na rodiny a rezignovali na nějaké dospělejší vyústění různých gagů a fórků. Takhle pořád někdo někam padá a úsměvně chytá někoho do nastražené pasti, ale vadilo mi, jak jsou některé situace hrozně hloupé a rezignují byť na sebemenší logiku. Jistěže to má být v první řadě zábava, ale přece nemusí být úplně hloupá. Nakonec jsem tedy lehce sáhnul k 7/10 kvůli stravitelné stopáži, která docela rychle a příjemně utekla, tu půl hodinu navíc bych už asi na jedno zhlédnutí nezvládl.. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr není ani moc vtipný, ani moc roztomilý a ani nedojme. Je co říct, když to píše hormonálně pocuchaná Lyli, která bulí i u reklam na granule, víme? Podle trailerů čekáte oooo, jenže tohle je spíš ou. I když myslím, že kdyby mi bylo pět, tak jsem z toho vedle a táhnu rodiče do zoovety. *Dabing je vyloženě o-ou. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas Hostivař - Jeden z nejlepších animáčů, jaký jsem za poslední roky viděl. Krásně a naprosto věrohodně udělaná animace, hodně povedených vtípků a fórů a celých 90 minut je velmi slušná jízda, která ani na moment nenudí. A co je hlavní - na své si přijdou jak děti, tak i rodiče, takže zcela ideální rodinný film. Synek v kině vybuchoval smíchy :) 80% (with J+A) // (1.2.2019) HBO2 HD - Parádní animáč - za tím si stojím i po druhé projekci. Perfektní animace a skvělý humor po celých 90 minut. 80% (with J+A) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak takto vyzerajú súčasné rodinné filmy, tak to s našou spoločnosťou ide skutočne dole vodou. "Peter Rabbit" je podľa mňa nesympatický, nepríjemný film a plný moderných gagov a skladieb, ktoré mu absolútne nijako nenapomáhajú. Plus hlavný hrdina je tak neskutočne nesympatický, že ho nemôžem akosi prijať. Je jedna vec byť neposedným loptošom, no toto je skôr akýsi arogantný a na seba orientovaný idiot, ktorý všetko dokáže svojimi akciami iba pokaziť. Nemyslel som si osobne, že to bude takto zlé. Najlepšie časti filmu sú jednoznačne všetky ručne animované pasáže, ktoré máme spracované prostredníctvom obrazov. To sa mi páčilo. Ale rozmýšľam čo viac? Na pár momentkách som sa zasmial. Myslím si, že scénka, kde sa Thomas s Petrom mlátia a potom sa pred slečnou Beatrice tvária, že sú kamaráti ma celkom pobavila. Ostatné mám pocit, že ale vôbec nedáva tie správne elementy. Nie je to moc vtipné, naši dvaja protivníci mi miestami prídu absolútne šialení a okrem toho neviem či to bolo takto aj napísané v originále. Myslím si, že niečo možno, ale neverím tomu, že sme sa tam dočkali momentiek takých ako tu. A ako som už povedal, tento film si myslí, že je tak vtipný, že svoje scénky opakuje dokola a dokola, až mám pocit, že to absolútne vystihuje táto scénka od Nostalgia Critica. Opakovaný vtip nie je vtipný a mnohé tu neboli vtipné ani po prvýkrát. Takže medzi fanúšikov tohto filmu patriť nebudem. Hodnotenie: D ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Keď Bea (Rose Byrne) s Thomasom (Domhnall Gleeson) hrajú Scrabble, vidno, že Bea zložila slovo "Potter." Beatrix Potter je meno spisovateľky originálneho príbehu o králikovi Petrovi. Po nej je pomenovaná aj hlavná postava (Bea). (Astonko)
  • Žabák chytající ryby se už dříve objevil ve filmu Píseň jihu (1946). (HTB)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno