Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Kedze som videl aj Edge of tomorrow aj Before I fall a tiez Boss level, prisiel mi tento film ako uplna recyklacia vyuzivania casovej slucky z tychto kuskov. A teda ma film svojim spracovanim nezaujal, ba dokonca mi pripadal obcas kvoli dialogom az amatersky. Kto ste videl aspon dva so spominanych vrchnych kuskov, absolutne nic vas neprekvapi. A to je ich podstatne viac, len si narychlo dalsie nevybavim. Cajicek. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

S časem se tady pracuje stejně jako v Na hraně zítřka, nebo Na hromnice o den více, takže jednoduché smyčkování založené na premise, že se lze na časové ose pohybovat zpět a dokonce i měnit její průběh. Osobně jsem sice zastáncem jiné teorie, ale ARQ beru jako příjemné překvapení. Má to atmosféru a dokonce i jakýsi přesah, chytré dialogy...prostě fajn malé sci-fi. Před lety by to byla skvélá hodinová epizodka do Krajních mezí, díky Netflixu je to sympatický celovečerák, který odsýpá jak má a přestože je obsazený hereckou pěchotou, do béčka má daleko. Přitom se děj odehrává v jednom domě, takže směle můžeme použít přídomek nízkorozpočtové sci-fi. Mám takové autorské projekty rád; Tony Elliott zabodoval, na prvotinu je to opravdu dobrý. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK JSI TO VĚDĚL?“ … „PROTOŽE TOHLE SE UŽ STALO!…“ /// Žádnej Cruise. Spíš Kostka nebo Murray - ovšem žádná prdel! Jde tady vo kejhák, takže se neustálý vopakováním snažej dostat z průseru. Hra na drama, která je (bohužel) zábavou tak na hoďku. Víc už těch 6 herců, točící se píčovina, 3 bouchačky ani trocha vohně nedokážou. Ukázkovej nízkorozpočťák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že zachraňovat ženskou je ztráta času. 2.) Motám se ve smyčce. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Netflixáckej mix Edge of Tomorrow a Hromnic je v podstatě jen odpovědí na módní time travel vlnu. Nemá velkorozpočtový triky, herce, akci, výpravu... vlastně nemá velkorozpočtového vůbec nic, ale má příjemnej netflix look, kameru a samozřejmě tempo. Od začátku do konce se ani na minutu divák ani ústřední dvojice nezastaví, scénář dávkuje další a další zákruty časové smyčky, přidává k obvyklému tématu pár novinek (bez spoileru bych to popsal asi tak, že někdy ty chyby opakujeme ve dvou, třech, čtyřech, pěti lidech...), aby to nakonec zhruba na konci druhého aktu došlo do takové situace, že divák už nemá zapotřebí hledat, jak to vlastně celé s těmi smyčkami a zákrutami v nich dopadne, a jen akceptuje finále - které má skvělou pointu. Tak skvělou, že díky tomu musím filmu prominout logické lapsy. (No nebyl by to time travel film, aby v tom nebyla nějaká logická blbinka, že jo.) Jo a mladší Amell vůbec nebyl špatnej. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je možné, že za moje vysoké hodnocení a nadprůměrnou diváckou spokojenost vděčí ARQ hlavně faktu, že už jsem dlouho neviděl žádné netradiční, nízkorozpočtové, nepodbízivé, a přitom zajímavé scífko. Nebo tomu, že mi jeho děj připomněl jednu starou (a dobrou) Neffovu povídku "Čtvrtý den až navěky" z jeho stejnojmenné staré (a dobré) povídkové knížky, kterou jsem hltal ještě za totáče (ehhh, ta hnusná nostalgie). Skoro bych až řekl, že onu Neffovu povídku tvůrci znali a obšlehli, i když vím, že je to vysoce nepravděpodobné. No a samozřejmě mi ARQ dal i vzpomenout na jednu z mých mála oblíbených komedií, na Groundhog Day. Filosoficky založený divák si zase u filmu možná vybaví Nietzscheho bizarní myšlenku o "věčném návratu téhož", a položí si díky tomu nějakou tu existenciálně závažnou ontologickou otázku (na kterou si ovšem nebude umět odpovědět). Každopádně by se tenhle obyčejný, levný, televizně působící a neznámými herci obsazený film mohl líbit každému, kdo už je znechucený všelijakým tím komerčním, nabubřelým, velkohubým a přitom bezduchým a retardovaným sci-fi mainstreamem se všelijakými těmi Timberlaky a Cruisy a Damony a Farrelly a podobnými kašpary, ze kterýchžto hovadin tedy aspoň já většinou dávivě bleju. 90%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama