Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (259)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Původní film byl bezpochyby lepší. Remake nebo co to vlastně je, byl už nepřekvapivý, moc mě nezaujal, postavy taky nebyly zrovna miss sympatie. Navíc nemám ráda Ellen Page, takže to byl také faktor, proč mě film neuchvátil. Ani nevím, co k němu napsat. Je to prostě takový naprosto průměrný mysteriózní horor, který vás ale nemá čím vystrašit. Z traileru jsem měla větší zážitek. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

O něco málo lepší než původní film, studenti skutečně vypadají jako studenti. Všechno ostatní z předlohy zůstává, ať už je to přílišná sexualizace, předvídatelné plot twisty nebo umělé speciální efekty. Nejzajímavější na tom jsou zvolené "temné minulosti" a jak reflektují aktuální dobu. Velká výhoda je to, že to není jen špatný film. Je to zábavně špatný film (přestože nijak závratně) - snaží se obsáhnout všechna možná hororová klišé a do toho být ještě zábavným "party" snímkem (a to nepočítám ani absurdně zpodobněnou genialitu po NDE), takže ve výsledku je to jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Je pak otázkou jestli na to budete mít očekávatelnou reakci nebo reakci jako Joey z Přátel. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem absolutně nic nečekal. Byl totiž presentován jako remake stejnojmenného filmu z roku 1990 a ten dodnes patří mezi moje nejoblíbenější kousky. Navíc nemám remaky moc rád, takže jsem k tomu přistupoval dost odměřeně. Osobně mi to však připadalo spíše jako volné pokračování původních Hráčů se smrtí, protože až na hrubou kostru spolu oba filmy zas až tolik společného nemají. Což byl taky jeden z hlavních faktorů, proč tento kousek nakonec nerozcupuju na kousky. Ti jenž neznají originál, budou mít jistou výhodu v tom, že nemusí porovnávat a ona to zas až tak tragická podívaná nebyla. Zatímco Joel Schumacher nám nabídl spíše psychologické drama /thriller a minimem hororové podívané, ale s hvězdným obsazením a solidním hudebním doprovodem, tak Niels Arden Oplev se vydal trošku odlišnou cestou. Přece jenom dostal do ruky odlišný scénář, který nebyl jen prachsprostou kopírkou, ale ve své druhé polovině dokázal celkem slušně přitvrdit. S tím hereckým obsazením už to bylo o něco horší, ale zase se bylo alespoň na co dívat (alespoň co se Ellen a Niny týče). První polovina filmu však byla poněkud slabší a stejně tak i ony počáteční krůčky v posmrtném životě. Teprve postupem času se začalo přiostřovat a díky tomu se v některých pasážích dočkáme i vcelku slušné atmosféry. Co mě však zklamalo asi nejvíc, bylo nevyužití Kiefera Sutherlanda, který tu dostal menší vedlejší roli. 50% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už originál Sráčů se smrtí mě na můj kulatej zadek zrovna neposadil, no nemohla jsem teda čekat, že z remejku zvlhnu, ztvrdnou mi bradavky nebo začnu alespoň přerývavě dýchat. Vlastně jsem čekala, že to bude strašná sračka a film se v mém mobilu ééé velkoplošné televizi, ocitl stejným omylem jako lesba na gay párty. Ale tak, když už to tam bylo, tak proč si nedopřát trochu sebemrskačství navíc když mi dnes odpadlo bičování protože domina chytla rýmu. Možná díky tomu všemu nejsem úplně znechucená a dokonce jsem možná i mírně překvapená, že se mi z toho nechtělo blejt. Rozhodně to není film, který si budu nadšeně pouštět znova a nadále nechápu proč HulMiÚd vytvořil zrovna tenhle remejk, ale tak film mě nakonec pojebal, jelikož se zaplatil, čemuž bych nevěřila ani omylem a prohlásila bych to max s pistolí u hlavy. Něco málo k ději - Hrají si tam se smrtí. Jednou smrt vyhraje, 3x jí vojebou. Je to nudný, uspává to a vymodlená lesbická scéna mulatky s Elenou se taky nekoná takže zase smůla. Přes to všechno jsem čekala větší průser a jsem nadšena, že někomu stojí poskládání Rubykovky (vím že to mám blbě) za, i když jen dočasný, chcípnutí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všechno, co bylo potřeba vidět a vědět, už bylo v originále a pokud si ho pamatujete, je celkem zbytečné dívat se na remake. Je to takřka to samé, jen se tu z pochopitelných důvodů nesešla tak luxusní sestava, jako v původním snímku a film má samozřejmě modernější obleček, ale tím rozdíly končí. Netvrdím, že v té duchařské části se pár slušných momentů nenašlo, byť by neškodilo pohrát si s atmosférou a i když herci zdaleka nedosahovali kvalit Bacona a spol., byl jejich projev docela slušný, ale i přesto a některá další pozitiva si člověk stejně na konci musí položit otázku, proč to Oplev vlastně točil. 55% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Posledný film Elliot Page, kde hrá ešte ženskú postavu. V roku 2020 prešla tranzíciou. (Arsenal83)
  • Po resuscitaci Sophie (Kiers Clemons) ji Ray (Diego Luna) nese, aby urychlil útěk před úklidovou četou. V jedné scéně je Sophiina hlava na levém rameni Raye, ve druhé scéně je na pravém rameni. (BMW12)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama