Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (259)

kingik 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorie podruhé. A tak jsem se v podstatě zase seriozně nedozvěděl, co je po Babišovi, placení složenek, exekutorech...tedy převelice krásných věcech, které tolik nádherně lidem zpříjemňují už tak zapičený život. A tak po více jak čtvrt století zde máme partu mladých mediků v počtu pěti lidí, kteří tak sveřepě touží poznat, zda lze či nelze po smrti dostát erekce, přičemž z Niny Dobrev to jde i za života, následně si bujaře zastavují srdeční sval, aby mohli spočinout ve stavu klinické smrti. A je zde i nepříjemný vedlejší účinek jejich experimentů. Zhmotněný pocit viny může do reálného světa přivolat démony minulosti. Ne, nebál jsem se před čtvrt stoletím u původní verze, nebyl důvod lézt pod deku i u remaku. No remake, on to až tak otrocký přepis originálu není. Námět film zachoval v podobném duchu, následně přidal i nemálo nápadů z vlastního ranku. Jsou zde i určité odkazy na originál - Kiefer Sutherland v roli doktora, nejedná se ale o stejnou postavu jako tenkrát, zazní zde i stejná (proslulá) replika a pár dalších detailů. A není zde nic tak ohyzdného jako Julia Roberts před 27 lety. Naopak, cast je příjemný. Nina Dobrev by sice nezvládla z jejího výrazu přečíst ani půl stránky domácího lékaře, ale ona je vždy hlavně na ozdobu. James Norton je lehce arogantní floutek, kakaová Kiersey Clemons je asi nejméně zajímavá a vůdkyně Ellen Page musela bojovat se syndromem Alfreda Hitchcocka, kdy hlavní hrdinky čeká předčasný skon. Bavil jsem se dobře, je to dáno i tím, že původní film nemusím. A výrazy herců ve stavu klinické smrti jsou super. Režisér Niels Arden Oplev dělal vše proto, aby si film zasloužil vpuštění do kin, tudíž vizuální i technická stránka má plus. Pokárat zaslouží kadeřník Diego Luny a jeho iritující účes. Určitě bych vynechal i morální prozření hrdinů, v původním filmu to bylo taky. Film mně přišel mnohem lepší než originál, moderně zrežírovaný, hororovější, určitě dobrá volba v rámci přístupných hororů. 9/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor má byť desivý, toto bol však des sám o sebe. Okrem pár, doslova tak 2-3 napínavých scén, je to celé o ničom, rovnako ako originál. Herci otras, hlavne Kiersey Clemons, tú museli zohnať vo výpredaji gumených panákov, avšak čo očakávať, keď sám režisér uviedol, že diverzita musí byť. Zároveň však treba uznať, že film je varovaním. Neskúšajte také experimenty. Môže sa vám stať to, čo Ellie Page, že zaspíte a odrazu sa prebudíte s odrezanými prsníkmi a prišitým vtákom. A z normálnej ženskej je odrazu dosť škaredý vyschnutý chlap Elliot. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na horor hodně slabé ale dějově supr, proč prostě nezkusit umřít co bude dál, nádhera pohodová radost ze života ale všechno nese následky k cestě smrti. I tady si otevřou stránku ke špatné minulosti a ta je bohužel bude pronásledovat buď se s tim poperou nebo zemřou. Určitě bych asi zkrátil čas, a trochu oživil děsivou atmosféru a mírně napětí,herecky určitě spokojený a aby taky ne Nina Dobrev mluví za vše. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nové verze příběhů, které nepřinášejí nic navíc, ale naopak to známé zjednodušují, nemám rád. Tohle je ten případ, protože jediným pro mě zajímavým přínosem je obsazení Ellen Page, jinak nic. Chvíli jsem si říkal, že to nebude remake, ale pokračování, a že Kiefer Sutherland bude hrát tutéž postavu jako v originálu a noví hrdinové najdou jeho frankensteinovské poznámky, ale to jsem si bohužel přál zbytečně moc. Sutherlandova postava byla nakonec zbytečná stejně jako film - není vyloženě špatný (kdo nezná originál, bude asi spokojenější), ale je zbytečný. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trochu rozťahané, málo strašidelné, ale aspoň celkom zaujímavé. Pár divákov síce z kina odišlo, no až také hrozné to nebolo. V prvej hodine vlastne prebiehali všetky tie experimenty, čo by sa zišlo o niečo skrátiť, ale prežijem. Potom sme prešli na duchársku časť, ktorá bola o niečo lepšia, mala celkom vydarenú atmosféru a aj pár ľakačiek sa vydarilo. Akurát že sa našim hlavným hrdinom akosi nechcelo umierať, čo je na škodu. V závere už film začal strácať dych a koniec je pre mňa úplne neuspokojivý. Sklamaný však nie som, keďže som to čakal. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Posledný film Elliot Page, kde hrá ešte ženskú postavu. V roku 2020 prešla tranzíciou. (Arsenal83)
  • Vo svojich memoároch Pageboy, Page opísala nebezpečné a toxické pracovné prostredie na natáčaní. Ako uviedla, na pľaci bol prítomný rasizmus voči Clemons a "queerfóbia" voči nej od nemenovaného šéfa produkcie. (Arsenal83)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama