Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 2

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (422)

lamps 

všechny recenze uživatele

Režijně vypilovaný majstrštyk, kterému nedám pět jenom proto, že postavu Tellera nastavuje hodně klišovitě a jeho přeměnu podává rutinně a uchvátaně (a je ve výsledku pro film trochu zbytečná). Jinak budu pět superlativy, jelikož takhle výtečně zahraný, vypravěčsky vyrovnaný a emocionálně strhující katastrofák jsem snad nikdy neviděl. Je to totiž v prvé řadě silné a uvěřitelné drama o "rodičích a práci", kde se neděje nic přestřeleného a postavy přirostou k srdci právě tím, jak se chovají obyčejně a přirozeně - Kosinski tedy ukazuje svou třídu nejen při plápolání požárů, z nichž jde v jeho podání skutečný respekt a strach, ale i v osobních rovinách a jejich podřízení enormně účinnému závěru, který nepůsobí vůbec pateticky, a troufám si tvrdit, že pokud neznáte jako já skutečné události, zaručeně vás sejme. Skvělý soundtrack, nádherná kamera i triky, dokonalí Teller a Connely, ultraprďácký Brolin. Jeden z nejlepších filmů roku 2017, čeští distributoři ať se laskavě chytí za rypák. 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást. Kosinski si tentokrát nepřipravil neonovou pastvu pro oči. Jeho cit pro vizuál se mu samozřejmě ani zde upřít nedá a oheň jakožto živel vypada v jeho filmu impozantně a místy možná až příliš krásně. Zároveň zásahy hasičů tu jsou nejednou velmi zkratkovité a zjednodušené. Jenomže Only the Brave útočí v emocionální rovině a diváka si získá pečlivě budovanými charaktery, rodinou drobnokresbou a správně chlapackým army feelingem, který je jak na začátku při výcviku, tak na konci při zásazích. A pozor ! Závěr se povedl na jedničku. Záběr po záběru. Vynikající herecká parta, primárně Brolin, který s ohněm má zkušenosti ze svého mládí a Jennifer Connelly, kterou prostě chcete vidět hádat se. Mainstreamové obsazení, ale snímek vyhýbající se velkohubému patosu a tradiční nabubřelosti. Kluci si nemohli přát lepší poctu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fight Fire With Fire. Tak takhle se vzdává hold nefalšovaným hrdinům. Ne že jejich činy nafouknete a přepálíte do nerealistických božích zásahů shůry, ne tak že jejich vlastnosti zbavíte byť jen náznaku vad charakteru, ne tak že pro samý patos, vlající vlajky a vzletné proslovy není prostor na nic jiného. Naopak, většinu stopáže věnujete postavám, vztahům mezi nimi a jejich nedostatkům i vadám; prostě boji se sebou samými. Důsledkem je, že tím jak jsou napsané (a zahrané!) přirostou k srdci a v závěrečném (doslova i do písmene) infernu si hnedle můžete dovolit naředit jinak sympaticky realistický přístup k látce i neznatelnou trochou toho patosu a... A projde vám to, jelikož to rázem má nebývale upřímný emocionální dopad (navzdory tomu, že od počátku víte k čemu to neodvratně směřuje) jako žádný jiný katastrofický snímek blahé paměti. Nemluvě o celkovém režijním podání. Od Kosinského se sice promyšlený a působivý audiovizuál (majestátní požáry tu mají až vyloženě hypnotický rozměr) dal očekávat, tentokrát se k tomu však přidal i scénář, který zdánlivě jasnou lacině oslavnou žánrovku dokázal povýšit v poctivé pomalu budované drama stavící na postavách. Nenechá vás to chladnými. Což navzdory ožehavému tématu není u podobného typu snímků ani zdaleka samozřejmostí. PS: Pokud vás to zaujalo, tak doporučím dokumentární minisérii Fire Chasers. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající filmový zážitek opřený o působivou skutečnou událost. Valná část snímku je založena na budování vztahů v rámci požárnické skupiny, ale též na osobní život některých postav, což může být pro mnohé diváky nudné, avšak mě osobně Kosinskiho počin zaujal od samého začátku. K akci tu dochází neustále, rodinné životy hlavní hrdiny polidšťují a jsou důležité pro finále příběhu. Každý, kdo nezná události požáru v Yarnell a nepídil se po spoilerech k tomuto filmu, musí být na konci Only the Brave značně překvapen a rozčarován. Emotivní a vskutku působivý snímek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ESSE QUAM VIDERI“ /// Ze života chlapů, pro který je les jenom palivo... Parádní obsazení, příběh o chlapský rodině i závislosti na práci (no... vono je to totiž pro mnohý víc než práce...). Pak, po všech těch chlapáckejch řečech a ženskejch výlevech, přichází finále, který je fajnový už jen tím, že nevím, kdo tam vlastně chcípne (a že někdo jo, je jasný... – prostě nečtu – nevím!). Po Backdraft asi nejvíc vohnivej film. Takže jasný 4* (a ne kvůli konci!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Někoho straší hoříci medvěd, mě zase Yamell Hill . 3.) Thx za titule ,,Samo133“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama