Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 2

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (424)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Only The Brave" je podľa mňa silným. Myslím si síce, že počas celého filmu je to trošku mix. Je to veľmi dobré v rámci tvorby postáv, charakterov a ja ako divák som ich dokázal dosť dobre prijať. Trošku som ale čakal, že sa dočkáme nejakého silného eventu. Najmä z titulu, že tu máme príbeh hasičov hrdinov. A uvidíme silné požiare, no na druhú stranu som mal pocit, že neprinášajú nič také výrazné. Všetkého sa dočkáme až v najväčšom požiari, proti ktorému budú musieť bojovať. A bude tam tá akcia, ktorú som od filmu očakával. Ale nemôžem povedať, že to prichádza príliš neskoro ani nič podobné. Film má dobrý spád, je výborne orientovaný na postavy a venuje im dobrú dávku času. A tým pádom ich chceme sledovať, spoznať a dokážeme vidieť aj tímového ducha a priateľstvo. A na tom je film hlavne postavený. A funguje to dobre. Ako dráma je to super, len som tam čakal práve viac akcie. Ale keď akcia príde, tak je to skutočne silné. A budete vnútri niekde veriť, že sa to skončí dobre (Pokiaľ ste teda náhodou nemali naštudované, čo sa skutočne stalo. Ja som nemal.). Ale život bohužiaľ nie je vždy šťastný koniec. A tento film to veľmi dobre spracoval. Je to silný film, ku koncu som sa neubránil slzám a myslím si, že zobral týchto hrdinov veľmi dobre. Takže ho osobne môžem veľmi silne doporučiť. Hodnotenie: A- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski si po mdlém Oblivionu u mne napravil reputaci a natočil svůj nejlepší film v kariéře. Vybral si velmi citlivé a destruktivní téma. které mě okamžitě chytlo za srdce a přikovalo k sedačce. Josh Brolin je vynikající a jde z něj neuvěřitelný respekt a Miles Teller je nejlepší young-adult herec současnosti. Kosinski natočil velmi srdceryvné drama s několika vynikajícími momenty včetně tréningu-šikany, family issues, přechod z junkieho na hera, skvělá strategie a zákulisí práce amerických hasičů a emocionální zničující finále, které mě slušně rozsekalo. Perfektní film, který je skvěle zahraný, natočený, vypjatý a s inteligentními dialogy. Letos první pěti hvězda. Překvápko 90% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čertech zatraceně těžké hodnocení... Kdyby všechen ten patos byl jen naoko, nebo aspoň s občasným spikleneckým pomrkáváním na diváka, jak jsem dlouho doufal... Ale když on je kupodivu myšlený úplně vážně. Všichni arizonští hasiči jsou proto stoprocentní chlapáci ve stetsonech, kostkovaných košilích a džínách s opasky s obrovskými přezkami a se stoprocentně chlapáckými hláškami. Jejich ženy jsou stoprocentně kúl a sexy farmářské kočky (v košilích a džínách s opasky s obrovskými přezkami). Hasičská práce je taky stoprocentně chlapácká a kúl a sexy. Po chvíli už tenhle stereotyp bohužel začíná nudit. A nudí hlavně telenovelické mezihry z osobních životů hrdinů mezi jednotlivými požárnickými zásahy... Ale když ony ty zásahy jsou fakt hrozně zajímavé a skvěle natočené. A když ony se ty chlapácky prosté rozhovory přece jenom dobře poslouchají. A když ona Jennifer Connelly to s koňma tak dobře umí. A největší plus filmu - všichni, tedy opravdu úplně všichni ti frajeři a frajerky jsou stoprocentně bílí! V dnešním americkém filmu zázrak. Ani jeden latiník, ani jeden negr. A na konci mi bylo docela smutno a měl jsem jasno - kdybych se narodil v Arizoně nebo Texasu nebo tam někde, chtěl bych být požárníkem! Jako náborová agitka na americké hasiče funguje tenhle film myslím dokonale. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jestli jste tak natvrdlí jako já a o filmu nic nevíte, tak komentář pro Vás může obsahovat SPOILERY!! Pro mě asi jeden z nejlépe natočených filmů podle skutečných událostí. Ano, je tedy pravda, že pro hasiče mám slabost, protože jsou to pro mě hrdinové a zaslouží si respekt a věřím, že nejsem jediná, kdo sdílí můj názor. Na kvalitě mi i přispívá fakt, že jsem vůbec netušila, co mě čeká. I když mohla jsem si domyslet, jak to celé dopadne. Proč by jinak byl film natočený, že? Aby ukázali, jak jsou v Americe prostě skvělí hasiči? Ale kousek mě stále doufal v happy end, který se bohužel nedostavil. Proto mě možná ten závěr, tak uzemnil. Film jsem si už pustila po druhé! Josh Brolin pro mě nikdy nebyl nějak oblíbený herec, ale pomalu začíná a tohle rolí stoupl o hodně! Teller mě zatím neohromil, ale tady mi nevadil. Příběh klasický, ze života.. jak chtějí pánové dosáhnout svého a hlavně bojovat a zachraňovat!! A závěr prostě top, smutný top :o( Nevím jak působí na ostatní, ale pro mě nic přehnaného, žádná citová vydíračka a závěrečné titulky krásné! A docela mě zarazilo, jak se povedlo vybrat herce, kteří byli svým představitelům tak podobní. Pro mě rozhodně film, který se řadí mezi oblíbené! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte nebudu překlápět hodnocení směrem nahoru, kvůli tomu že poslední minuty jsou prostě emocionálně boží. Dávat do podle mě slabého filmu, mimořádných 20 minut je hřích. Hodinu a 45 minut sledujeme prakticky pouze život v jednom hasičském sboru. Podle mě ne zrovna extra zajímavé ani sympatické postavy se potkávají, povídají si, občas spolu zajdou na pivo, semtam něco nacvičí a málokdy jdou do opravdové akce. Předem varuju, že kdo čeká podobnou nálož akce a napětí jako byl Oheň s Kurtem Russellem, bude hodně nepříjemně tak jako já zaskočen. Alespoň že poslední minuty jsou opravdu jakousi odměnou. Vůbec jsem nečekal že to celé dopadlo, tak jak to dopadlo. Hned jsem si samozřejmě článek vyhledal na Wikipedii. Smekám před touto událostí. 65% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama