Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 1

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (422)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fight Fire With Fire. Tak takhle se vzdává hold nefalšovaným hrdinům. Ne že jejich činy nafouknete a přepálíte do nerealistických božích zásahů shůry, ne tak že jejich vlastnosti zbavíte byť jen náznaku vad charakteru, ne tak že pro samý patos, vlající vlajky a vzletné proslovy není prostor na nic jiného. Naopak, většinu stopáže věnujete postavám, vztahům mezi nimi a jejich nedostatkům i vadám; prostě boji se sebou samými. Důsledkem je, že tím jak jsou napsané (a zahrané!) přirostou k srdci a v závěrečném (doslova i do písmene) infernu si hnedle můžete dovolit naředit jinak sympaticky realistický přístup k látce i neznatelnou trochou toho patosu a... A projde vám to, jelikož to rázem má nebývale upřímný emocionální dopad (navzdory tomu, že od počátku víte k čemu to neodvratně směřuje) jako žádný jiný katastrofický snímek blahé paměti. Nemluvě o celkovém režijním podání. Od Kosinského se sice promyšlený a působivý audiovizuál (majestátní požáry tu mají až vyloženě hypnotický rozměr) dal očekávat, tentokrát se k tomu však přidal i scénář, který zdánlivě jasnou lacině oslavnou žánrovku dokázal povýšit v poctivé pomalu budované drama stavící na postavách. Nenechá vás to chladnými. Což navzdory ožehavému tématu není u podobného typu snímků ani zdaleka samozřejmostí. PS: Pokud vás to zaujalo, tak doporučím dokumentární minisérii Fire Chasers. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $18,343,983Tržby Celosvetovo $25,754,775Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,975,670Tržby za predaj DVD v USA $4,375,112║ Joseph Kosinski tento krát hrá na vážnejšiu notu a prekvapivo to zvláda. Drží sa v medziach znesiteľnosti, moc to nepresladčuje, nevytŕča, netlačí zbytočne na emócie aj keď priestoru tam je dosť, samozrejme smutný príbeh dojme. /70%/ ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná stopáž by se dala možná snést, ale ty hodně špatné triky už nikoliv. Neočekávám, že hasiči budou intelektuálové studující postgraduál, ale zde jsou vyobrazeni jako tlupa buranů, jež je schopna se věnovat pouze práci, sexu a alkoholu. Film se snaží věnovat více mezilidským vztahům jednotlivých postav, než samotné akci. Vzhledem ke kvalitě vizuálních efektů je to asi i dobře, bohužel takhle více vyniknou klišé. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Kosinskiho režijní tvorbu mám ve velké oblibě, ale tohle mi nesedlo. Nedokážu si představit, co muselo dát práce natáčet v takových podmínkách, ale film vyznívá hodně rozkouskovaně, jako by mu chyběla ústřední linka, která by držela vše pohromadě. Celou dobu jsem se ptal, co vlastně sleduju. Něco opravdu zajímavého se začne dít teprve po hodině a 45 minutách. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný snímek o partě požárníků, kteří kvůli ochraně lidí, majetku a tisíců hektarů lesa neváhají dávat všanc své vlastní životy. Only the Brave má kromě silné nosné kostry příběhu, krásných reálií Arizony a vztahové chemie mezi požárníky a jejich rodinami i přidanou hodnotu v podobě zcela chybějícího "popcornového" patosu. Celý film tedy ve finále nepůsobí uměle a "švihle", nýbrž příjemně civilně a uvěřitelně. Nemáte tedy problém se zcela ztotožnit s partou Granite Mountain Hotshots a prožívat s nimi jejich radosti, smutky i strachy. Lví podíl na tom mají samozřejmě i herecké výkony, z nichž však nejvíce vyčnívá Josh Brolin a Miles Teller. Nebýt tedy roztahané první poloviny, o plném hodnocení by vážně nemohl být pochyb. Nicméně i přes tento nedostatek je film Only the Brave výborným životopisným filmem, který nabídne náhled mezi stmelené požárnické družstvo, a který nám detailně přiblíží událost, o níž většina z nás neměla ani ponětí. A to je moc dobře. „The world's full of people taking chances.“ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama