Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 2

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (422)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film s tak lidskými postavami a hutným dramatickým obloukem jsem od Kosinskiho nečekal. A nic na tom nemění fakt, že jeho příběh napsal život. Only the Brave je doják jako kráva, ovšem bez laciného sentimentu, patetického hrdinství či pohřbu s vlajícíma US vlajkama. Ve vyprávění je chvílemi zajímavě zkratkovitý, aby se stihnul věnovat jen tomu podstatnému, čímž je pěčlivě sestavená charakterová skládačka, ustící do závěrečné emocionální rozbušky. Každý konflikt postav, ať již vnitřní (Teller) nebo partnerský (Brolin+Connelly) je živý, autentický a dobře zahraný. Oceňuji taky vysvětlení požárnických postupů hasení “bestií” až v poslední třetině, coby gradujícího prvku jak v zodpovídání otázek zvědavého diváka, tak v zobrazení profesní pokročilosti teamu postav. V klidu a vizuálně chytře vyprávěný film se srdcem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepříliš záživné požárnické drama podle skutečných událostí, i když Brolinova a Tellerova postava jsou načrtnuty dobře. Přijde mi, že tenhle film se má k Howardovu vynikajícímu OHNI jako DRTIVÝ DOPAD k ARMAGEDDONU. Jinak při pohledu na všechny ty rozsáhlé lesní požáry se jeden diví, že tam pořád ještě nějaké lesy jsou a že někdo vůbec riskuje bydlet poblíž. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Všechno hasičské je poměrně super a klobouk dolů před chlapy. Finále je přímo spalující. Brolin castingová trefa, Bridges si s tou svou podsunutou čelistí a ultrajižanským přízvukem fakt už dělá prdel, začíná být lehce nesnesitelný (a já ho mám fakt rád). Dramatizace rodinného života "mariňáků" je překvapivě plytká (ale únosná). Žádný z těch chlapů mi nevlezl pod kůži (vyjma Brolina, který má nejvíce prostoru), nakonec to tedy není taková emocionální pecka, jaká by mohla být (se vší úctou k události samotné). Rád bych viděl verzi od kovboje Eastwooda (nebo někoho podobně zemitého). Kosinski je vizuální (a je to výborná práce), ale kdyby měl v týmu zkušenějšího dramaturga, tak jde (s takovouhle látkou) na Oscary. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tak moc nebrečel. Emocionální rána. Dokonalá filmařina. Čest jejich památce. Tohle jsou pravý hrdinové, hrdinové které by jsme měli znát, měli by jsme znát jejich jména a jejich osudy a činy a né nějaký buzeranty v pláštěnkách. Zabilo, rozbilo, roztrhalo mi to srdce. Odpočívejte v pokoji borci. Byly jste nejlepší. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama