Reklama

Reklama

Loganovi parťáci

  • USA Logan Lucky (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (373)

classic 

všechny recenze uživatele

Všestranný režisér a kameraman pod pseudonymom Peter Andrews, je stále tá jedna a istá osoba, STEVEN SODERBERGH, ktorý právom získal najcennejšiu filmovú cenu - OSCAR, a to za réžiu : Trafficu, vlastne rok 2000, je preňho kľúčovým, pretože prispel taktiež s Erin Brockovich, čo sú dva rozdielne filmové žánre, a tak sa dá povedať, že je takým chameleónom, ktorému nerobí problém nakrútiť typickú komédiu, alebo napríklad drámu, či akčný film. K tomu si môžem prirátať špičkové herecké obsadenie, ktorým disponuje, a môže sa zdať, že sa schyľuje k opätovnému zárezu do kinematografie ? Logan Lucky mi bohužiaľ pripomínal slávnu Dannyho jedenástku, čo mi na jednej strane extra neprekážalo, najviac ma bavilo sledovanie, po zhruba 1. polovicu, kde sa zoznamujem so zápletkou, a ústrednými hlavnými postavami, mohol by som to nazvať, že so súrodencami ( majú strašne sexy sestru Mellie ), ale skôr by som uviedol na správnu mieru : BRATIA LOGANOVCI, konkrétne Jimmy a Clyde. Oboch spojuje POSTIHNUTIE, jeden kríva, druhému chýba ruka, o ktorú prišiel v Iraku. Krívajúci navrhne bezrukému, aby na automobilových závodoch podnikli veľkú lúpež, za asistencie profesionála na vyrabovanie TREZOROV - Joea Banga, ktorý je ale momentálne v žalári... ! Treba vymyslieť plán. A tu je ďalší kameň úrazu, ktorý ma začal v druhej polovici otravovať, hnevať, vytáčať, obsahuje istú indíciu, že sa režisér so scenáristkou zahrávajú s divákom, ktorý si potom uvedomí na záver, ako s ním vypiekli. Ale je to na prospech veci. Steven režíruje, sníma a strihá, a ja neviem, či ma to tak náramne baví, keď sa venuje toľkým funkciám zároveň, myslím si, že je to dobré i zlé. Vrátil sa k réžii. Vôbec, stálo to za to ? Spomeniete si na film za dva týždne ? Hm... ja asi nie ! V pamäti mi zrejme najviac utkvel práve Daniel Craig v úlohe Banga, ktorý je poriadne bláznivý ! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh svoje príbehy zakladá na postavách. Každá je niečím zvláštna a vyčnieva z davu. Režisér vykresľuje svoje postavy do detailu a stavia na nich celú krimi komédiu. Pre takéto výrazné postavy je nutné nájsť rovnako výrazných hercov. A ani tentoraz Soderberghovo obsadenie nesklame. Najvýraznejším prvkom je reč amerického juhu, ktorú herci schválne preháňajú a vtipné momenty tak dostávajú ešte na viac na váhe. Výkony hercov príjemne prekvapia vo všetkých ohľadoch. Loganovi parťáci sú ďalším z filmov o veľkých lúpežiach, ale od ostatných sa líšia svojou surovosťou, na nič sa nehrajú a tak trochu si robia srandu aj sami zo seba a to sa vždy cení. Steven Soderbergh skrátka nikdy nesklame, jeho diela jednoducho bavia. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo dobré jít na Loganovy parťáky s tím, že dostanete Dannyho parťáky ve vidláckém stylu, s tím jsem ale ani nepočítal. Na druhou stranu nějaký ten styl by nový Soderbergh mít mohl. Vlastně asi jakýkoliv. Je tu sice pár sympaticky bizarních humorných momentů, ale ke komedii mají Loganovi parťáci daleko. Máme tu loupež, její vcelku bezproblémové plánování a provedení ovšem fanoušky heist movies asi moc nenadchne. Dojde tu i na nějaké to drama, kdy se hrdinové musí vyrovnávat s tím, že jejich životy jsi v hajzlu a lepší už to asi nebude. Ale ani v tomhle směru nedostáváme nic světoborného nebo extra zajímavého. A nakonec z toho vyleze film, který je sice plný hvězd, ovšem vyloženě bavit nedokáže v žádné své podobě. Nudit naštěstí taky ne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Svieži, energický a dobre napísaný film. "Logan Lucky" ma bavilo. Funguje to aj ako komédia a aj ako dobrý krimi film. Nie je tu veľké množstvo akcie, ktorú by možno diváci vyžadovali, no na druhú stranu to má dobré postavy, dobré dôvody na to, aby sa rozhodli ukradnúť to obrovské množstvo peňazí a potom je tu aj vynikajúci výber hercov, kde kraľuje trojica Channing Tatum, Adam Driver a Daniel Craig. Je skvelé ich sledovať spolu spracovať celú akciu a človek sa s nimi baví. Riley Keough je rovnako skvelá. Plus musím povedať, že keď vidíme aký skvelý plán akcie vymysleli, tak človek nemá problém tomu neruveriť. Napriek tomu, že miestami sú niektoré momentky vcelu bizarné. Ale fungujú výborne. Človek by možno uvítal trošku lepšie tempo pre film a možno by som si vedel predstaviť, že by sme mali trošku lepší záver, no ako celok musím povedať, že film bol vtipný keď mal byť vtipný, bol energický keď to bolo potreba a hlavne herci fungovali spolu dobre a vedeli tomu dodať dobrú atmosféru. A plus ma aj baví sledovať rýchle autá. Neviem, či je toto film pre každého, no jednoznačne viem povedať, že som rád, že som ho videl a nebránil by som sa k nemu vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum a Daniel Craig dohromady? To je vážně zabijácké. Ani jednoho moc nemusím, ale něco mi říkalo, že by to mohla být dobrá podívaná. A taky byla. Zachránil to nejen Adam Driver svojí příjemnou divností, ale i ostatní menší herci. O Kate Holmes se nebudu vyjadřovat, ta je nepříjemná až to bolí. Nicméně příběh je super. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Zane Stoddard, viceprezident NASCARU pre zábavný marketing a výkonný producent filmu v jednej osobe, ponúkol filmu plnú podporu, keď ho Channing Tatum (Jimmy Logan) a režisér Soderbergh navštívili v losangelskej kancelárii a priniesli mu projekt ukázať. Niekoľko pretekárov NASCARU má dokonca vo filme epizódne role. Ryan Blaney hrá poštára, Brad Keselowski a Joey Logano zas ochranku na závodnej dráhe, Carl Edwards je príslušníkom západo - virginskej polície, Kyle Busch hrá diaľničného policajta a Kyle Larson šoféra limuzíny. (classic)
  • Postavu Bobbie Jo Chapman, ktorú stelesnila herečka Katie Holmes, si mohla pôvodne zahrať Katherine Heigl, ktorá musela odmietnuť z dôvodu materských povinností. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno