Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pořádné horký, správně chlapácký a přiměřeně hrdinský hasičský thriller, který o sobě může hrdě hlásit, že má koule. William Baldwin ve své životní (a asi jediné snesitelné) roli spolu se svým "bráchou" Kurtem Russellem rozehrávají boj s ohněm na život a na smrt, který stojí za to. Já osobně řadím Oheň na druhou příčku co se týče hasičských filmů, ve kterém vede novější Okrsek 49. Ron Howard mi nikdy jako režisér nevadil (až na Grinche), Hanse Zimmera zbožňuji, vizuálně úchvatné scény mám taky rád.. pod čtyři jít prostě nemůžu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příznám se, že kdysi v kině to mělo větši efekt. Ty hero zpomal scény mě tam až tolik nesedly, na druhou stranu jestli si někdo zaslouží lžičku hrdinského patosu, tak to jsou právě hasiči. Velká škoda, že Robert hrál scénaristicky bezkrevnou postavu a prostor pro svůj talent dostal prakticky jen v divadelní scéně. Kurt svou část filmu dokáže utáhnout alespoň na svým charismatu, ale William se filmem jen proexistuje, bohužel. Škoda, že nedostal větší prostor Donald, protože jeho postava, byla taková správně démonická a tajemná. Ve filmu máme i zajímavý nápad, šukačku na hasičkým voze, úplně si představuju novou verzi známé lidové písničky "Co ste hasiči, co ste dělali, že ste nám na autě Rebeku jebat nechali." ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tento film je správnou volbou, prostě klasika na víkendový večer. Pálivý thriller o nespoustaném a nekontrolovatelném ohni s neustálým hledáním tajemného žháře. Právě detektivka s Robertem De Nirem, mi připadala na tomto filmu nejzajímavější, i některé dechberoucí scény s efektním, vyčkávajícím ohni byly nezpomentuelné. Zřejmě největší hit W. Baldwina ... nebo ne? Rád se k tomuto filmu vracím i po tolika letech. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, v němž je poměrně dobře vyvážený patetismus smíchán se snesitelnou akčností. Dobrý a nenásilně jímající příběh hasičského řemesla a jeho představitelů s trochu zbytečnou zápletkou, bez které by byl ještě kompaktnější a plynulejší. Russell s Baldwinem hrají seč mohou, avšak film naštěstí směřuje mimo obzor jejich obvyklého hereckého uplatnění, a proto si nejvíce vychutnáme výkony Donalda Sutherlanda a pochopitelně především Roberta De Nira, obzvlášť když se bohužel jedinkrát střetnou i ve skutečnosti. Závěrečnou scénu jsem strávil bez problému, až se tomu sám divím. Jenom by možná neškodilo nevynášet z hroutících se domů malé, bezbranné děti jak na běžícím pásu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Kvůli co nejvěrněji podané scéně byl kameraman několikrát oblečen do ohni odolného obleku a vržen i s kamerou přímo do plamenů. (POMO)
  • Většina z komparzistů ve filmu jsou skuteční chicagští hasiči. (Karlos80)
  • Donald Rimgale, kterého ve filmu ztvárnil Robert De Niro, byl skutečným žhářským vyšetřovatelem v Chicagském hasičském úřadu  pro vyšetřování požárů. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama