Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Beautiful Mind je bezpochyby vyborny film, ale to nejlepsi od Howarda je pro me tento film. Opravdu realisticke vykresleni vecneho boje pozarniku s nezkrotnym zivlem je opravdovou poctou tomuto nesmirne tezkemu povolani. A i sentimentalni konec zde nepusobi pateticky – naopak ma zde sve patricne misto. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pořádné horký, správně chlapácký a přiměřeně hrdinský hasičský thriller, který o sobě může hrdě hlásit, že má koule. William Baldwin ve své životní (a asi jediné snesitelné) roli spolu se svým "bráchou" Kurtem Russellem rozehrávají boj s ohněm na život a na smrt, který stojí za to. Já osobně řadím Oheň na druhou příčku co se týče hasičských filmů, ve kterém vede novější Okrsek 49. Ron Howard mi nikdy jako režisér nevadil (až na Grinche), Hanse Zimmera zbožňuji, vizuálně úchvatné scény mám taky rád.. pod čtyři jít prostě nemůžu. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od Howarda jsem asi ve výsledku čekal něco víc. Neberte mě špatně, vizuální stránka filmu je jedním slovem podmanivá, z triků a praktických efektů mi často padala brada až na zem, no a přičtěte k tomu famózní soundtrack mistra řemesla Zimmera, který svými dunivými tóny umocňoval již tak úžasný divácký zážitek. Problém mám ale s těmi patetickými scénami, kterých se ve filmu vyskytuje přehršel. V některých momentech film vypadal směšně, protože ty situace byly vykresleny velice nerealisticky a nevěrohodně. Jak jsem chvílemi jen žasl z toho všeho, co se dělo na obrazovce, tak ve chvíli druhé se v mém obličeji zrcadlil jen takový křečovitý stah, prostě jsem nepochopil, proč zrovna tohle do filmu dávali. Herecky na úrovni, z vedlejších rolí precizní Sutherland, jenž během svou jediných scén na place ukázal svůj herecký talent naplno. Kurt Rusell výtečný, Baldwin docela zaostával. Hlavní příběhová linka vskutku průhledná, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že závěrečný twist mě kladně nepřekvapil. Takže suma sumárum, fajn podívaná, která ale oplývá řadou kosmetických vad na kráse. Za mě 70 % ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tento film je správnou volbou, prostě klasika na víkendový večer. Pálivý thriller o nespoustaném a nekontrolovatelném ohni s neustálým hledáním tajemného žháře. Právě detektivka s Robertem De Nirem, mi připadala na tomto filmu nejzajímavější, i některé dechberoucí scény s efektním, vyčkávajícím ohni byly nezpomentuelné. Zřejmě největší hit W. Baldwina ... nebo ne? Rád se k tomuto filmu vracím i po tolika letech. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Donald Rimgale, kterého ve filmu ztvárnil Robert De Niro, byl skutečným žhářským vyšetřovatelem v Chicagském hasičském úřadu  pro vyšetřování požárů. (Trajektt)
  • Kvůli co nejvěrněji podané scéně byl kameraman několikrát oblečen do ohni odolného obleku a vržen i s kamerou přímo do plamenů. (POMO)
  • Ve filmu se objevilo 5 000 chicagských hasičů ve scéně, kdy smuteční průvod prochází městem. Příměstští hasiči prosili o zařazení, ale jejich uniformy se lišily. Více než 200 z nich se stejně objevilo a pochodovalo vzadu. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama