Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi páči osudovosť. Keď si spätne predstavím čo všetko musel chudobný írsky roľník prežiť a čo všetko preskákať aby získal kúsok pôdy tak mám príjemné zimomriavky. Je tu krásne ukázané, že keď niečo človek veľmi chce a ide si za tým, tak je veľká možnosť že to nakoniec i dosiahne. To dodáva nádej a silu nevzdávať sa. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Milé starosvětské pokoukání, které mě překvapilo svým půvabem a křehkostí. Nehýří zbytečnými efekty, naopak se řadí k těm snímkům, jež ještě vyžadovaly nefalšovanou naturalistickou výpravu a ryzí, nenucené a dobré ( nikdy bych neřekla, že tohle prohlásím o Tomu Cruiseovi, ale časy se mění) herce. Opravdu poetické a příjemné :) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický klasický Hollywood, ktorý sa snažil komerčne vyťažiť zo vzťahu Cruisea a Kidmanovej a zároveň z nej urobiť veľkú hviezdu. Ona to potom dokázala ambicióznejšími úlohami. Solídny priemer na víkendové popoludnie, ale od Howarda očakávame vždy nejakú pridanú hodnotu aj v klasických omáčkach. Na druhej strane ide o dôkaz, že sa vie pohybovať v každom žánri a v každej historickej dobe. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasický devadesátkový velkofilm, který má solidní výpravu, dobrý soundtrack, skvěle fungující chemii mezi Cruisem a Kidman a dobře gradující finále. Přesto jde ale ve výsledku spíš o průměrný kousek, kterému by v prvé řadě nejvíc prospělo kdyby měl minimálně o půl hodiny méně. Sama zápletka s romantickým základem není kdovíjak objevná a skoro dvě a půl hodiny zkrátka neutáhne i když se Howard snaží sebevíc...60% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Navždy a daleko není špatný film, a to především po řemeslné filmařské stránce. Profesionální režie Rona Howarda je zde znát, stejně jako výborný hudební podkres Johna Williamse, ale scénárista Bob Dolman napsal bohužel pouze všední dobrodružnou romanci jako vystřiženou z červené knihovny, která nemá patřičnou šťávu. Navíc mi to celé připadá jako příliš natahovaný komerční kalkul, který těží ze jmen už tehdy hvězdného Toma Cruiseho, cílevědomě se prosazující Australanky Nicole Kidman a jejich tehdejšího soukromého vztahu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)
  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama