Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Historická limonáda, kde som sa nesmel zamýšľať nad nelogickosťami a dejovými skratkami pri hľadaní zasľúbenej pôdy. No a keď som sa nezamýšľal nad tým zmýšľaním mladej slečinky, boxom a tiež boxom s koňom, tak sa to vďaka obľúbeným hercom celkom dalo vydržať. No druhýkrát si to určite nikdy nepustím. –––– Všechna půda na světě pro mě nic neznamená bez tebe. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že pár let po takovém Rain Manovi nebo Narozen 4. července najednou Cruise vypadá, jako by úplně zapomněl hrát. Proto je taky jeho zemědělský nástup opravdu hrůzostrašným úvodem. Dobrá filmařina tak přichází až s Nicole Kidman, která svým nafintěným hašteřením přináší úsměv a její pohledy na nově příchozího jsou (dle předpokladů) ukázkou toho pravého jiskření. Právě proměnlivý a překvapivě silně působící vztah Josepha a Shannon je tou dějovou linií, která mě bez problémů dovedla až do konce s pocitem, že chci jejich osud opravdu znát. Naopak Cruiseho prohlášení o osudových rozhodnutích a o tom, že každý by měl bojovat o půdu jsou natolik prvoplánově hloupá, že téměř zastiňují vše pozitivní. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Skvělý starosvětský film a zároveň vzpomínka na doby, kdy se dobrodružné filmy skutečně natáčely venku, davové scény vyžadovaly mnohočetný komparz a herci se pro svou roli museli třeba naučit jezdit na koni. Howardova pionýrská vyprávěnka sice působí na dnešní poměry značně naivně, ovšem v kontextu hlavních hrdinů to funguje báječně a navíc to Tomovi s Nicole spolu náramně sekne. Když pak celou tuhle honbu za americkým snem doprovází úžasná hudba pana Williamse, dostavuje se u mě minimálně čtyřhvězdičková erekce. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, Cruise nemusím až posledních pár let, někdy od té doby, kdy začal lidi na place otravovat scientologií a požíral placentu svýho dítěte s kečupem a křenem. Kidmanku jsem nemusel téměř nikdy. Vlastně je jenom moc málo výjimek, kdy mi nevadila a jen dva filmy, kde mi opravdu sedla. Úplné bezvětří a Navždy a daleko. NaD je romantický dobrodružný film, naivní pohled do života irských přistěhovalců a zábavná nenudící limonáda. Určité okamžiky, třeba prostředí boxerských zápasů nebo finální závod o půdu, jsou nezapomenutelné. Ovšem ten konec se mi nelíbil. Buď měli nechat Cruise mrtvýho, nebo ho neměli posílat ani do klinické smrti. To mi přišlo trošku moc srdceryvný a zbytečný, ale jinak se na tenhle film dá kdykoliv podívat znovu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvela romanticka drama. Aj napriek dlhej minutazi som sa nenudil, film mi ubehol pomerne rychlo a dost vela zachranuje krasny soundtrack Johna Williamsa. Bolo to druhe spolocne stretnutie Toma Cruisa a Nicole Kidman pred kamerami, to prve bolo pri filme DNI HROMU (1990) a posledne tretie bolo od Stanleyho Kubricka pri filme EYES WIDE SHUT (1999). Rezisera Rona Howarda mam rad, pretoze dokaze natocit filmy uplne rozdielnych zanrov a mnohe z nich patria medzi moje oblubene, ako napriklad WILLOW (1988), APOLLO 13 (1995), VYKUPNE (1996) alebo CISTA DUSE (2001). ________ Tom Cruise - (Joseph Donnelly) +++ Nicole Kidman - (Shannon Christie) +++ Thomas Gibson - (Stephen Chase) +++ Robert Prosky - (Daniel Christie) +++ Barbara Babcock - (Nora Christie) +++ Cyril Cusack - (Danty Duff) +++ Brendan Gleeson - (Policajt) +++ Wayne Grace - (Bourke) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)
  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)
  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama