Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplácí sednout si jen tak před televizi a sledovat to co právě jde. Ze začátku trochu neradiční romatické drama, které se pomalu rozvijí v průběhu celého filmu a do toho hrající "pan velký" John Williams. Tom Cruise a Nicole Kidman hrají opravdu dobře a působí velice přirozeně no a Ron Howard odvedl tradičně dobrou práci. Příjemné překvapení. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Navždy a daleko není špatný film, a to především po řemeslné filmařské stránce. Profesionální režie Rona Howarda je zde znát, stejně jako výborný hudební podkres Johna Williamse, ale scénárista Bob Dolman napsal bohužel pouze všední dobrodružnou romanci jako vystřiženou z červené knihovny, která nemá patřičnou šťávu. Navíc mi to celé připadá jako příliš natahovaný komerční kalkul, který těží ze jmen už tehdy hvězdného Toma Cruiseho, cílevědomě se prosazující Australanky Nicole Kidman a jejich tehdejšího soukromého vztahu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch typických romanticko-patetických velkofilmů, jehož sledování působí spíše újmu, nežli potěšení, či zábavu, o nějaké intelektuální stravě ani nemluvě. Je to rozvleklé, kýčovité, nevěrohodné, zbytečně melancholické se všemi atributy špatně provedené adaptace romantického bezduchého velkopříběhu o chudém mladíkovi, který si se svou vyvolenou splní svůj sen o vlastním domově a půdě v daleké cizí zemi. Navzdory daným společenským rozdílnostem, navzdory nejednoduchému plnění snu, navzdory všem překážkám, navzdory osudu. Dávný rodinný tradiční sen o své vlastní půdě byl pro Iry na konci 19. století splnitelný pouze v daleké Americe, zemi velkých nadějí, i drsné reality. A tak chudý rváč Joseph Donnelly (Tom Cruise) a dcera bohatého velkostatkáře Shannon Christie (Nicole Kidman) bolestivě a strastiplně směřují za svým společným snem a spojeným životem. Z dalších rolí: Shannonin původní snoubenec Stephen Chase (Thomas Gibson), Shannonini rodiče Daniel (Robert Prosky) a Nora Christie (Barbara Babcock), či velké bostonské zvíře Danty Duff (Cyril Cusack). Velkolepé, monumentální, rozpínavé, únavné, nevěrohodné, až slaboduché. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Místy sice poněkud kýčovité a patetické, ale to se dá nakonec zvládnout, protože ten film jako celek velmi dobře funguje. Skvělá kamera zprostředkovává oku lahodící záběry a John Williams vykouzlil na partituře jeden ze svých skvostů. Tom Cruise s Nicole Kidmanovou spolu hrají velmi dobře a Ron Howard si mohl po závěrečné zatmívačce udělat zářez na pažbě, protože tenhle film se mu po předcházejícím Ohni zase povedl. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dívál jsem se jen kvůli Nicol Kidman, protože je to moje druhá nejoblíbenější zahraniční herečka po Meryl Streep. Pěkný romantický western postavený na dvou hercích Tomu Cruisovi a Nicole Kidman. Jen by to chtělo trochu zkrátit. Těch 130 min. je docela dost a ke konci už to trochu ztrácí dech a musíte si dávat ruku před ústa kvůli svému zívání. Navždy a daleko jen s tebou Nicole Kidmanová. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)
  • Pro natáčení Velkého oklahomského závodu o půdu bylo použito 800 komparzistů, 400 koní a 200 vozů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama